156 poze   17308 vizite

rulade de dulce prajiruri

Rulada-cu-ciocolata
Rulada-cu-ciocolata
rulada-de-cacao-cu-crema-lapte-fb
rulada-de-cacao-cu-crema-lapte-fb
rulada-mos-craciun
rulada-mos-craciun

Comentarii album • 3
Nume:



retete 12 ianuarie 2015  
Rulada lui Moș Crăciun
Timp de preparare: 80 min
Timpul de gatire: 15 min
Gata in: 1 ore, 35 min
INGREDIENTE
Pentru aluat
4 oua
150 g zahar pudra
120 g faina
1/2 plic praf de copt
2 linguri cacao
50 g unt
Pentru spuma de ciocolata
4 oua
70 g zahar cristale
100 g ciocolata neagra
12 g cacao
65 g unt
250 ml frisca lichida
Pentru cremele de baza
100 g ciocolata neagra
100 g ciocolata cu lapte
100 g ciocolata alba
3 foi gelatina
6 oua
90 g unt
300 ml frisca lichida
Pentru montat
50 ml zeama de compot
Pentru decor
fructe
ciocolata
nuca de cocos
PREPARARE
Știi cum pregătești rulada preferată a lui Moș Crăciun? Convinge-l să lase mai multe cadouri familiei tale, cu bunătatea aceasta de ruladă!

1. Pentru aluat, se freaca galbenusurile cu zaharul pâna ce amestecul se albeste. Se topesc 30 g unt. Se amesteca faina, praful de copt, sarea, cacaua si apoi se adauga crema de galbenusuri. Se amesteca de jos în sus si, continuând amestecarea, se pune untul topit. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se pun întâi doua linguri din spuma rezultata în amestecul cu faina, se amesteca si apoi se adauga spuma de albus. Tava de copt se tapeteaza cu hârtie, se unge cu restul untului, se toarna aluatul si se coace 15 minute.

2. Pentru spuma de ciocolata, se amesteca zaharul cu 50 ml apa, se pun pe foc si se lasa la fiert 4 minute. Se pun ouale într-un castron, si în timp ce se bat cu mixerul, se toarna siropul fiert. Se bat pâna ce amestecul se albeste si capata o consistența spumoasa. Se topeste ciocolata cu untul, se adauga cacaua si se amesteca. Se bate frisca spuma si apoi se amesteca alaturi de cele doua compoziții de oua si de cacao.

3. Pentru cele 3 straturi de crema baza, în trei castroane diferite se pun cele trei tipuri de ciocolata rupte bucați si se topeste fiecare ciocolata la bain-marie. În ciocolata alba se adauga o lingura de frisca si apoi se topeste. Se înmoaie cele 3 foi de gelatina, se repartizeaza în cele trei ciocolate topite și se amesteca. Apoi, în fiecare ciocolata se pun câte doua galbenusuri si 30 g unt. Se bat albusurile spuma si frisca se bate si ea. Se repartizeaza cele doua spume în cele trei tipuri de ciocolata si se amesteca.

4. Pentru montarea acestui tip de rulada se foloseste o sticla de plastic care se taie 15 cm, pe lung. Prin gaura facuta se asaza aluatul copt, eventual se taie în doua si se umezeste cu o pensula înmuiata în zeama de compot. Se toarna întâi cele trei tipuri de ciocolata si dupa fiecare, alba, cu lapte si neagra, se pune rulada la frigider pentru 10 minute. Dupa ce a stat 10 minute la frigider peste cea de-a treia ciocolata se toarna spuma de ciocolata. Se da la rece pentru 6 ore. Se orneaza cu fructe, ciocolata și nuca de cocos.

Categoria: Bucatarie internationala, Carte de bucate, Deserturi, Reteta zilei, Retete, Retete de craciun, Retete de prajituri, Retete speciale


Sursa: Rulada lui Moș Crăciun - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/rulada-lui-mos-craciun/#ixzz3NtCZGDG9
Răspunde Raportează
retete 12 ianuarie 2015  
Ruladă de cacao cu cremă de lapte
Gata in: 0 min
INGREDIENTE
Pentru blat:
4 ouă
150 g făină
150 g zahăr
1 pachet zahăr vanilat
2 linguri cacao
esenţă de rom
Pentru cremă
350 ml lapte
20 g amidon
150 g zahăr
esenţă de vanilie
300 ml frişcă lichidă
10 g gelatină
PREPARARE
Această ruladă de cacao cu cremă de lapte este desertul perfect dacă îți plac dulciurile cremoase. Iată cât de simplă e rețeta!

1. Se bat albuşurile spumă cu zahărul şi cu zahărul vanilat. Se adaugă gălbenuşurile, esenţa de rom, făina şi cacaua. Se amestecă uşor și se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt care se dă la cuptor pentru 10 minute. Blatul copt se pune pe un prosop de bucătărie stropit cu apă şi se rulează.

2. Se prepară crema: se amestecă laptele cu zahărul, amidonul şi esenţa de vanilie. Se pune pe foc şi se amestecă încontinuu până se îngroaşă.

3. Se pune gelatina în 30 ml apă rece şi se lasă să se hidrateze 10 minute, apoi se dizolvă pe baie de aburi. Se încorporează în crema de lapte şi se lasă să se răcească. Se amestecă apoi cu frișca bătută.

4. Se unge rulada cu cremă, după care se rulează strâns într-o folie alimentară. Rulada de cacao cu cremă de lapte se dă la rece pentru câteva ore, apoi se poate servi.



Sursa: Ruladă de cacao cu cremă de lapte - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/rulada-de-cacao-cu-crema-de-lapte/#ixzz3Odw8njfb
Răspunde Raportează
retete 12 ianuarie 2015  
Ruladă cu ciocolată

8 porții
Pregătire: 1 oră și 20 minute
Coacere: 20 minute

Îți trebuie pentru blat:

8 ouă
100 g frișcă
150 g zahăr pudră
25 g unt

Îți trebuie pentru cremă:

200 g unt
2 ouă
200 g zahăr pudră
100 g ciocolată
50 ml coniac

Pregătești așa:

Bați pe bain-marie ouăle cu zahărul până se îngroașă. După ce s-au răcit amesteci ușor cu untul frecat, ciocolata topită și coniacul.

Pregătești blatul așa:

Freci gălbenușurile cu zahărul. A-daugi făina în ploaie după care pui și albușurile bătute spumă. Torni compoziția într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină. Coci la cuptor 15 minute. Răstorni pe un prosop umezit și rulezi. După câteva minute întinzi o parte din crema de ciocolată și rulezi din nou. Rulada se îmbracă în restul de cremă. Lași la rece 30 de minute.
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.