156 poze   17359 vizite

aperitive de post

Chiftelute de legume
Chiftelute de legume
Zacusca-de-fasole
Zacusca-de-fasole
Chiftele-de-soia
Chiftele-de-soia
icre-false-soia
icre-false-soia
pateu-linte
pateu-linte
Icre-de-post
Icre-de-post
Ghiveci-calugaresc
Ghiveci-calugaresc
Tartine-cu-pasta-de-sardele
Tartine-cu-pasta-de-sardele

Comentarii album • 8
Nume:



retete 13 ianuarie 2015  
Tartine cu pastă de sardele

2-3 porții

Pregătire: 15 minute

Îți trebui
e:


1 cutie sardele
100 g margarină
câteva felii de pâine
mărar
3-4 bucăți de măsline verzi
1 lămâie
sare
piper

Pregătești așa:

Freci margarina cu sardelele sfărâmate, adaugi sare, piper și amesteci bine.
Feliile de pâine pentru tartine le tai în forme diferite, astfel încât să le poți servi cu mâna. Pe fiecare felie de pâine pui jumătate de felie de lămâie și pastă de sardele pe care o întinzi cu ajutorul șprițului.
Ornezi cu felii de măsline verzi și frunze de mărar.
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Ghiveci călugăresc

4 porții

Pregătire: 20 minute

Fierbere: 30 minute
Coacare: 1 oră și 10 minute

Îți trebuie:

200 g mazăre
400 g cartofi
200 g fasole verde
1 conopidă mică
100 g bame
2 ardei grași
1 țelină
2 morcovi
300 g ceapă
3 linguri pastă
de tomate
sare
piper
pătrunjel verde
mărar

Pregătești așa:

Opărești bamele în apă cu oțet. Fasolea, cartofii, conopida și mazărea le speli și le pui la fiert. Cureți morcovii, țelina, ardeii, le speli, și le tai bucățele mici. Le pui la fiert într-o altă cratiță cu puțină sare. Ceapa o cureți, o speli, o tai julien și o călești în puțin ulei. După ce capătă o culoare aurie adaugi toate legumele fierte, 500 ml apă și lași la foc potrivit. Când este aproape gata, adaugi pasta de tomate. Mai fierbi încă 15 minute. Dai ghiveciul puțin la cuptor pentru a prinde o crustă frumoasă.
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Icre de post

6 porții

Pregătire: 25 minute

Îți trebuie:

1 ceașcă griș
3 cești suc dulce de roșii
2-3 cepe
1 ceașcă ulei
sare
piper

Pregătești așa:

Sucul de roșii îl pui la foc mic să clocotească. Adaugi în ploaie grișul, amesteci cu grijă până ce grișul se umflă. Iei de pe foc și lași să se răcească. Adaugi puțin câte puțin ulei, freci cu lingura de lemn sau cu mixerul, până se încorporează tot uleiul. La sfârșit adaugi după gust ceapă fin tocată, sare. Poftă bună!
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Pateu de linte

Timp de preparare: 20 min
Timpul de gatire: 25 min
Gata in: 45 min

INGREDIENTE

500 g linte
375 g ciuperci proaspete
250 g porumb boabe
2 cartofi
2 morcovi
4 căţei de usturoi
1 ceapă
1 crenguta cimbru
2-3 fire de pătrunjel
1 lingura făină
ulei
sare şi piper

PREPARARE

Este post, vrei să mănânci pateu dar nu îţi place cel din comerţ? Fă-ţi acasă un pateu săţios din linte.

1. În vase separate, se pun la fiert cartofii, morcovii si lintea. Apoi se scurg, si se mixeaza împreuna cu boabele de porumb si usturoiul.

2. Într-o lingura de ulei se pune la prajit ceapa taiata marunt si, când a devenit aurie, se adauga ciupercile feliate. Se lasa pe foc pâna ce se evapora apa pe care si-o lasa ciupercile.

3. În piureul de legume se adauga ceapa si ciupercile, patrunjelul, cimbrul si se potriveste de sare si piper.

4. O tava de chec se unge cu puţin ulei, se tapeteaza cu faina si se toarna aluatul. Se niveleaza si se da la cuptor pentru 30 minute. Se lasa sa se raceasca în tava si apoi se taie.

Categoria: Bucataria orientala, Bucatarie internationala, Retete de post


Sursa: Pateu de linte - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/pateu-de-linte/#ixzz3OYH3mjoZ
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Icre false din soia

Timp de preparare: 30 min
Timpul de gatire: 60 min
Gata in: 1 ore, 30 min

INGREDIENTE

250 g boabe soia
250 ml ulei
suc de lămâie
1 ceapă albă
sare

PREPARARE

Dacă îţi este poftă de icre în post şi nu ai nimerit ziua cu dezlegare la peşte, îţi poţi păcăli papilele gustative cu icre false din soia.

1. Boabele de soia se pun la înmuiat cu o seara înainte si, a doua zi, se scurg si se fierb asemeni fasolei.

2. Dupa ce boabele sunt fierte, se mixeaza adaugând ulei si suc de lamâie. Se sareaza dupa gust si se aduc la masa cu ceapa tocata foarte fin.



Sursa: Icre false din soia - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/icre-false-din-soia/#ixzz3OY9V5ATp
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Chiftele de soia

Timpul de gatire: 40 min
Gata in: 40 min

INGREDIENTE
1 pungă soia granule
1/2 cub concentrat de legume
4 căţei de usturoi
2 linguri făină
1 cartof
piper
1 legatura pătrunjel
4 linguri pesmet auriu
ulei pentru prăjit
sare
PREPARARE
Chiftele de soia foarte gustoase potrivite pentru vegetarieni şi pentru post. Iată o reţetă simplă.

1. Soia se fierbe în apă cu jumătatea de cub de concentrat pentru 30 de minute. Apoi se lasă să se scurgă şi se presează foarte bine.

2. Usturoiul pisat se amestecă bine cu soia şi cartoful trecut prin răzătoarea cu ochiuri mici şi bine presat.

3. Se adaugă făina, pătrunjelul şi se potriveşte gustul de sare şi piper. Se amestecă foarte bine.

4. Cu mâna umedă se formează chiftele care se trec prin pesmet, se aplatizează şi se pun la prăjit în ulei. Se scot pe şervete de hârtie.



Sursa: Chiftele de soia - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/chiftele-de-soia/#ixzz3O4uwumCI
Răspunde Șterge
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Zacuscă de fasole

Gata in: 0 min

INGREDIENTE
1 kg fasole uscată
2 kg ceapă
3 kg gogoşari
1 litru ulei
1 litru bulion
sare
PREPARARE
O zacuscă de fasole ca la mama acasă, după o reţetă foarte simplă. Încerci şi tu?

1. Se pune fasolea la fiert, iar după ce aceasta este fiartă se lasă la răcit şi apoi se dă prin maşina de tocat. Gogoşarii se dau şi ei prin maşina de tocat.

2. Ceapa se curăţă şi se dă, de asemenea, prin maşina de tocat, după care se adau­gă în uleiul încins şi se lasă puţin la călit. Se adaugă gogoşarii, fasolea, bulionul şi sarea, după gust, şi se fierbe până iese uleiul la suprafaţă. Se pune zacusca în borcane şi deasupra o linguriţă de ulei.

Categoria: Aperitive, Carte de bucate, Mancaruri cu legume, Tocanite


Sursa: Zacuscă de fasole - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/zacusca-de-fasole/#ixzz3O2wnld5O
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Chifteluţe de legume

Timp de preparare: 30 min
Timpul de gatire: 25 min
Gata in: 55 min

INGREDIENTE
3 dovlecei
5 căţei usturoi
sare
piper negru măcinat
2 linguri pesmet
1 legatura ceapă verde
2 ouă
1 legatura pătrunjel verde
1 legatura mărar
200 g mălai
200 ml ulei de floarea-soarelui
PREPARARE
Chifteluţe de legume dietetice, gustoase, după o reţetă foarte simplă.

1. Se curăţă şi se spală ceapa şi dovleceii. Se rad dovleceii pe răzătoarea mică şi se storc bine de suc.

2. Ceapa se toacă mărunt şi se amestecă bine cu dovleceii, cu usturoiul măcinat, verdeaţa tocată mărunt şi pesmetul.

3. Se adaugă ouăle, sare şi piper, după gust, şi se amestecă bine. Se obţine o compoziţie tare.

4. Se pregătesc chiftelele, se trec prin mălai şi se prăjesc în uleiul uşor încins. Se servesc ornate cu mărar proaspăt tocat mărunt.



Sursa: Chifteluţe de legume - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/chiftelute-de-legume/#ixzz3O2tra7wx
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.