156 poze   17374 vizite

de aperitive de dulce

paine-cu-branza-si-ceapa
paine-cu-branza-si-ceapa
chifle-umplute
chifle-umplute
oua-in-chifle
oua-in-chifle
turtite cu conopida
turtite cu conopida
cartofi-prajiti-gordon-ramsay-
cartofi-prajiti-gordon-ramsay-
Muschi-aerat
Muschi-aerat
racitura-munteneasca
racitura-munteneasca
Bacon-de-casă
Bacon-de-casă
jumari-cu-bere
jumari-cu-bere
Coroniţă cu brânză şi şuncă
Coroniţă cu brânză şi şuncă
Șuberek cum numai în Dobrogea se face
Șuberek cum numai în Dobrogea se face
Ouă ochiuri colorate
Ouă ochiuri colorate

Comentarii album • 16
Nume:



retete 13 ianuarie 2015  
Pâine de casă cu usturoi şi brânză

Gata in: 0 min

INGREDIENTE

1 ceasca apa calda
1 lingura miere
1 plic drojdie
1 lingurita sare
3 cesti faina
1/2 ceasca ulei de masline
300 g branza cheddar sau cascaval
1/2 ceasca unt cu usturoi

PREPARARE

Învaţă să prepari chiar tu o pâinică de casă cu usturoi, unt şi brânză delicioasă, pe care o poţi consuma ca atare, sau alături de mâncarea preferată.

Mod de preparare:

Într-un castron mare, amestecă apa, mierea şi drojdia şi lasă 5 minute să se activeze. Adaugă sarea şi făina treptat şi frământă bine, apoi lasă coca la odihnit 5 minute.

Unge vasul şi bila de aluat, acoperă cu folie de plastic sau un prosop de bucătărie şi lasă la crescut circa o oră, sau până îşi dublează volumul.

Taie aluatul crescut în două părţi egale şi formează două baghete de lungimea tăvii în care le vei coace. Mai lasă la crescut circa 30 de minute, acoperind coca.

Încinge cuptorul la 180 de grade şi pune aluatul aproape de sursa de căldură. Îndepărtează folia şi bagă la cuptor pâinea circa 20 de minute.

Taie brânza în felii subţiri şi topeşte untul cu usturoi. Scoate baghetele de pâine din cuptor şi unge cu untul aromat. Mai coace 5-7 minute, până devine aurie. Scoate din cuptor pâinea şi lasă să se răcească 15 minute, după care taie pe diagonală buzunare şi umple cu brânză şi unge cu unt cu usturoi. Mai dă la cuptor pâinea de casă cu usturoi şi brânză circa 3-5 minute şi serveşte imediat.

Categoria: Aperitive, Carte de bucate, Featured Box 4, Retete


Sursa: Pâine de casă cu usturoi şi brânză - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/paine-de-casa-cu-usturoi-si-branza/#ixzz3NsY3y3Qe
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Mic dejun italienesc: miniomlete cu şuncă şi parmezan

ingrediente pentru 40 de miniomlete de mic dejun italienesc

ulei pentru uns formele de brioşe
8 ouă
1/2 cană lapte
1/2 linguriţă piper
1/4 linguriţă sare
150 g şuncă, tăiată
1/3 cană parmezan răzuit
2 linguri pătrunjel tocat

Mod de preparare pentru 40 de miniomlete de mic dejun italienesc

Încingi cuptorul şi ungi cu ulei fiecare formă de brioşă. Baţi ouăle cu laptele, piperul şi sarea într-un vas. Încorporezi şunca, brânza şi pătrunjelul. Umpli fiecare formă de brioşă din compoziţie şi bagi la cuptor.
Laşi la copt până când cresc şi devin pufoase, cam 8-10 minute. Le scoţi din forme şi serveşti imediat.

- See more at: clickpoftabuna.ro/reteta-zilei/mic-dejun-italienesc-miniomlete-cu-sunca-si-parmezan/index.html#sthash.3call7rH.dpuf
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Ardei prăjiţi

Timp de preparare: 20 min
Timpul de gatire: 10 min
Gata in: 30 min

INGREDIENTE
12 ardei rotunzi
250 g cremă de brânză
250 g brânză de vaci
2 linguri smântână
ulei pentru prăjit
sare
piper
120 g făină
1 ou
5 linguri lapte
pesmet auriu
PREPARARE
Ardei prăjiţi în pesmet cu cremă de brânză delicioasă. Încearcă o reţetă simplă!

1. Cu două ore înainte de pregătire, se amestecă oul, făina, laptele, sarea și piperul pentru a forma un aluat lichid, mai gros, asemănător celui de şniţele. Se lasă să se odihnească.

2. Într-un vas, se mixează brânza de vaci cu smântâna pentru a obţine o pastă de brânză untoasă care apoi se amestecă cu crema de brânză.

3. Ardeilor li se taie un căpăcel şi se curăţă cu grijă. Se umplu cu crema de brânză.

4. Se trec ardeii prin aluatul cu făină pregătit la pasul 1, şi apoi prin pesmet. Se prăjesc în ulei încins şi se scot pe şervete de hârtie să se scurgă.



Sursa: Ardei prăjiţi - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/ardei-prajiti/#ixzz3O4xvU9iG
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Portofele cu ceapă

Timp de preparare: 30 min
Timpul de gatire: 25 min
Gata in: 55 min

INGREDIENTE
Pentru aluat
70 g unt moale
150 g faina
1 praf sare
100 ml apa
Pentru umplutura
5 cepe
150 g ciuperci
20 g unt
150 g cubulete de bacon
1/2 legatura patrunjel
1 ou pentru copt
sare, piper
PREPARARE
Un aperitiv neașteptat de gustos. Portofelele cu ceapă sunt perfecte pentru petreceri și de sărbători.

1. Ceapa tăiată peştişori se pune la călit în unt şi se lasă în jur de 15 minute. După acest timp se pun ciupercile şi se lasă
20 de minute pe foc, cu sare, piper și pătrunjel tocat. Între timp, baconul se căleşte uscat.
2. Separat, se face aluatul pentru care se amestecă făina cu sarea şi se adaugă untul moale. Se amestecă bine cu lingura
adăugând apă, puţin câte puţin.
3. Se întinde şi se strânge aluatul de trei ori pentru a obţine un aluat ca de foitaj şi după a treia întindere, se lasă foaia întreagă şi apoi se taie în cercuri.
4. Pe fiecare jumătate de cerc se pune câte o lingură din amestecul de ceapă-ciuperci- bacon, se închide şi se ung portofelele cu ou. Se coc 20-25 de minute.

Categoria: Aperitive, Bucatarie internationala, Carte de bucate


Sursa: Portofele cu ceapă - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/portofele-cu-ceapa/#ixzz3O4xGanWj
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Ouă ochiuri colorate

Timpul de gatire: 10 min
Gata in: 10 min

INGREDIENTE
3 ardei graşi de culori diferite
3 ouă de prepeliţă
150 g unt
sare
PREPARARE
Ouă ochiuri colorate foarte uşor de făcut, ideale pentru copii şi nu numai. Gata în 10 minute! Iată reţeta.

1. Ardeii se curăţă, se spală, se usucă şi se taie trei felii late de 2-3 cm care să fie viitoarea bază de prăjire.

2. Într-o tigaie cu unt topit se pun ardeii să se călească, aproximativ 2 minute.

3. Ouăle se sparg separat şi apoi se toarnă fiecare în interiorul unui inel de ardei.

4. Se prăjesc complet ajutând închegarea cu unt topit din tigaie. Se presară cu sare şi se aduc la masă.



Sursa: Ouă ochiuri colorate - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/oua-ochiuri-colorate/#ixzz3NyiIreqw
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Șuberek cum numai în Dobrogea se face

Timpul de gatire: 15 min
Gata in: 15 min

INGREDIENTE
1 pachet foi de placinta
1 legatura patrunjel
400 g branza feta
100 g cascaval ras
2 oua plus un galbenus
unt topit
piper
un pic de lapte
PREPARARE
De când n-ai mai mâncat șuberek? Dar de când n-ai mai mâncat un șuberek bun, așa cum se face în Dobrogea? Vezi rețeta originală:

1. Într-un vas se fărâmiţează brânza, se adaugă pătrunjel tocat mărunt, caşcaval şi cele două ouă bătute cu piper.
2. Din câte două foi de aluat se decupează cercuri care se ung cu unt topit între ele şi se suprapun, apoi se ung cu unt topit în partea în care va veni umplutura.
3. Se pune umplutura de brânză pe o jumătate de cerc, cu cealaltă jumătate se acoperă, şi marginile se plisează pentru ca brânza să nu curgă.
4. Se aşază în tava de copt, se ung cu gălbenuşul amestecat cu un pic de lapte şi se dau la cuptor 15 minute până devin aurii.



Sursa: Șuberek cum numai în Dobrogea se face - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/suberek-cum-numai-dobrogea-se-face/#ixzz3NyhiP800
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Coroniţă cu brânză şi şuncă

Gata in: 0 min
INGREDIENTE
400 g făină
50 g unt
3 gălbenuşuri
150 ml lapte
1 plic drojdie uscată
200 g brânză felii
1 gălbenuş
1 lingurita lapte
PREPARARE
Coroniţă cu brânză şi şuncă, perfectă ca aperitiv şi foarte gustoasă. Iată cum se prepară reţeta!

1. Într-un bol, se pun untul topit, gălbenu­şurile, sarea, făina cernută şi laptele călduţ amestecat cu drojdia. Se frământă bine şi se lasă la dospit.

2. Se întinde aluatul în formă dreptun­ghiulară şi se unge cu unt. Se pun apoi feliile de brânză, iar la sfârşit cele de şuncă. Se rulează pe lungime, se îndoaie, după care se modelează până capătă o formă rotundă.

3. Cu un cuţit, se crestează coroniţa, după care se unge cu un amestec de gălbenuş şi lapte. Se dă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.



Sursa: Coroniţă cu brânză şi şuncă - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/coronita-cu-branza-si-sunca/#ixzz3NyeAUlKP
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Jumări cu bere

Timp de preparare: 10 min
Timpul de gatire: 60 min
Gata in: 1 ore, 10 min

INGREDIENTE
1 kg slănină cu carne
200 ml bere neagră
sare
PREPARARE
Jumări cu bere delicioase perfecte ca aperitiv la o masă tradiţională. Iată o reţetă simplă:

1. Slănina se taie cuburi şi, împreună cu berea, se pune într-un vas să se topească.

2. După ce s-a topit, jumările se scot pe şervete de hârtie, iar untura rezultată se aruncă.

3. Se presară jumările cu sare numai după ce s-au răcit.



Sursa: Jumări cu bere - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/jumari-cu-bere/#ixzz3NyZNFmZS
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Bacon de casă

Timp de preparare: 40 min
Timpul de gatire: 30 min
Gata in: 1 ore, 10 min

INGREDIENTE
1 kg burtă împănată de porc
100 g sare grunjoasă
100 g amestec de piper
1 lingura boia iute
4 foi de dafin
1 lingura zahăr
6 căţei usturoi
1 lingura cimbru
zeamă de varză
PREPARARE
Bacon de casă – se face mai uşor decât ai crede şi e mai sănătos decât cel cumpărat. Iată reţeta!

1. Carnea se taie pe toate părţile pentru a obţine o bucată cât mai dreaptă, pătrat sau dreptuntunghi.

2. Într-un castron mai mare, se pun sarea, piperul uşor mărunţit, boiaua, foile de dafin fărâmiţate, usturoiul zdrobit, zahărul, cimbrul şi se amestecă folosind mâinile.

3. Cu acest amestec se freacă bucata de burtă de porc pe toate părţile astfel încât să nu mai fie bucăţică de carne neatinsă de amestec. Apoi, burta se pune într-o pungă de plastic (cu tot cu ingredientele din castron), se înveleşte bine şi se dă la frigider 7 zile. În tot acest timp se va întoarce în fiecare zi pentru ca sucul format să atingă toate părţile.

4. După acest timp, burta se scoate din punga de plastic, se spală şi se pune la fiert în zeamă de varză. După 30 de minute, se scoate, se scurge şi se lasă să se răcească. Se dă la frigider de pe o zi pe alta şi apoi se consumă.

Categoria: Aperitive, Carne si fripturi, Carte de bucate, Porc


Sursa: Bacon de casă - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/bacon-de-casa/#ixzz3NyYDQGAj
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Răcitură muntenească

Timp de preparare: 60 min
Timpul de gatire: 300 min
Gata in: 6 ore, 0 min

INGREDIENTE
4 picioare porc
1/2 cap de porc cu ureche
400 g carne macră de porc
2 cepe
4 morcovi
1 căpăţână usturoi
200 g mazăre fiartă
1 ou fiert tare
sare
piper
PREPARARE
Răcitură muntenească după o reţetă tradiţională foarte simplă. Trebuie să o încerci!

1. Picioarele şi capul se pârlesc la flacăra aragazului, se răzuie şi se spală în mai multe rânduri în apă rece, până ce sunt albe şi curate. Apoi, capul se taie.
2. Carnea şi extremităţile porcului se pun la fiert în 6 litri de apă rece cu sare. După ce s-a luat spuma care se va forma la suprafaţă, se pun cepele şi morcovii, care se scot înainte de a fi fiartă carnea.
3. Se lasă la fiert până ce carnea se ia de pe oase şi zeama scade la jumătate. Carnea se scoate, se aruncă oasele şi ceapa şi ce rămâne se taie bucăţi mici. Usturoiul se pisează şi se pune în zeama în care a fiert carnea. Se lasă aşa 15-20 de minute, după care se strecoară şi se potriveşte gustul de piper.
3. În patru vase se pune pe fund o felie de ou fiert şi apoi mazăre şi rondele de morcovi. Se pun carnea şi bastonaşe de morcovi şi apoi se toarnă zeamă. Se acoperă şi se dau la rece, dacă este posibil nu în frigider.

Categoria: Aperitive, Carte de bucate, Retete din Muntenia, Retete romanesti


Sursa: Răcitură muntenească - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/racitura-munteneasca/#ixzz3NyXPfdO1
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Muşchi aerat
Timp de preparare: 60 min
Gata in: 60 min

INGREDIENTE
1 muşchi subţire de porc
100 g sare grunjoasă
100 ml ulei de măsline
1 lingurita boia iute
1 lingurita oregano
6 căţei usturoi
PREPARARE
Muşchi aerat de casă, perfect pentru ocaziile speciale şi mult mai sănătos decât mezelurile din comerţ. O reţetă specială de aperitiv!

1. Muşchiul se trece rapid printr-un jet de apă şi apoi se usucă cu şervete de hârtie. Se pune într-un vas şi se presară pe toate părţile cu sare grunjoasă. Restul sării se presară în vas peste carne, se acoperă vasul şi se lasă aşa, cu sare, pentru două zile.

2. Usturoiul pisat se amestecă cu uleiul de măsline, boiaua şi oregano. Carnea se scoate de la sare, se curăţă de sarea în ex­ces şi se unge cu amestecul uleios şi picant. Se pune din nou la rece pentru o zi.

3. Apoi, se pune într-o ţesătură de plastic de tip plasă, se leagă la capete şi se lasă pentru două luni într-un loc uscat şi aerisit. Se consumă crud, tăiat în felioare subţiri.

Categoria: Aperitive, Carte de bucate


Sursa: Muşchi aerat - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/muschi-aerat/#ixzz3NyWbqmKP
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Cartofi prăjiți a la Gordon Ramsay
Gata in: 0 min

INGREDIENTE
1 kg cartofi
sare de mare
piper negru
5 căței de usturoi cu tot cu coajă
cimbru
rozmarin
ulei de măsline
PREPARARE
Cartofii prăjiți după rețeta lui Gordon Ramsay sunt cei mai buni! Se fac foarte ușor și sunt mai sănătoși decât cei clasici. Iată cum se fac!

1. Se preîncălzește cuptorul cu tava înăuntru.

2. Se curăță cartofii și se taie în felii groase de aproximativ un centimetru. Apoi se opăresc în apă clocotindă timp de cinci minute, atât cât să se înmoaie puțin. Se scurtg de apă și se tamponează cu un șervețel curat.

3. Se scoate tava din cuptor și se pune pe fundul ei un singur strat de cartofi. Se presară cimbrul, rozmarinul și cățeii de usturoi.

4. Se stropesc din belșug cu ulei de măsline apoi se dau cu sare și piper. Se întorc de pe o parte pe alta, așa încât să fie bine îmbibați în ulei și condimente.

5. Se bagă la cuptor pentru 10-15 minute, până capătă o culoare aurie. Se întorc de câteva ori în timpul coacerii.

6. Se scot pe un șervețel de hârtie.



Sursa: Cartofi prăjiți a la Gordon Ramsay - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/cartofi-prajiti-la-gordon-ramsay/#ixzz3NyVZFqsj
Răspunde Șterge Raportează
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Turtiţe cu conopidă
Gata in: 0 min

INGREDIENTE
300 g conopida
1/2 ceasca ceapa tocata
2 linguri faina
2 lingurite usturoi pisat
1 praf sare si piper
1/4 lingurita coaja de lamaie rasa
3/4 ceasca cartofi rasi
1/2 ceasca cascaval ras
2 oua
2 linguri ulei
1/4 ceasca iaurt
2 linguri ceapa verde tocata
2 linguri maioneza vegetala
2 lingurite zeama de lamaie
PREPARARE
Învaţă să prepari nişte turtiţe cu conopidă delicioase, care te vor delecta şi reci şi calde, în weekend, la picnic sau la petreceri.

Mod de preparare:

Se rupe conopida bucheţele mici şis e fierbe la maşina cu abur sau pe foc mediu, cu puţină sare de mare. Se pasează ca un piure de cartofi.

Se adaugă ceapa, făina integrală, usturoiul, sarea, piperul, coaja de lămâie, cartofii, brânza şi ouăle bătute.

Se amestecă bine pasta de legume şi ouă şi se formează turtiţe, ca nişte chiftele.

Încinge o tigaie şi prăjeşte turtiţele în puţin ulei de măsline pe foc mediu, circa 4 minute pe fiecare parte.

Separat, prepară un sos din sare, iaurt şi restul de ingrediente. Serveşte turtiţele de conopidă cu sosul de iaurt, reci sau calde.

Categoria: Aperitive, Carte de bucate, Legume


Sursa: Turtiţe cu conopidă - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/turtite-cu-conopida/#ixzz3Nxw73pAR
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Ouă în chifle


Timp de preparare: 10 min
Timpul de gatire: 20 min
Gata in: 30 min
INGREDIENTE
4 chifle
4 ouă
100 ml lapte
25 g unt
condimente, după gust
PREPARARE
Ouă ochiuri în chifle – un mic dejun simplu, delicios și care arată foarte bine. Iar rețeta e foarte rapidă.

1. Chiflele se trec rapid prin laptele pus într-un bol şi apoi li se decupează un capac. Se scobesc uşor chiflele de miezul de la interior.

2. Se aşază apoi chiflele într-o tavă unsă cu un pic de unt.

3. Se pune câte un ou în fiecare chiflă, se presară condimentele în funcție de preferințe şi se repartizează pe fiecare chiflă restul de unt.

4. Se lasă la cuptor aproximativ 20 de minute, până ce oul din interiorul chiflei este făcut. Se scot și se servesc calde, alături de legume proaspete.



Sursa: Ouă în chifle - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/oua-chifle/#ixzz3Nw91I66j
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Chifle umplute

Gata in: 0 min
INGREDIENTE
4 chifle de două-trei zile
4 ouă
200 ml lapte
puţin ulei pentru tavă
sare
ceapă verde pentru servit (opțional)
PREPARARE
Chifle umplute perfecte pentru un mic dejun de weekend. O rețetă simplă și delicioasă, care arată bine.

1. Chifla se scobeşte cu un cuţit, fără a tăia complet capacul, şi apoi se înmoaie în lapte.

2. Se pune cu atenţie fiecare chiflă în tava de copt unsă cu ulei.

3. Se sparge fiecare ou separat şi apoi, se dă drumul în fiecare chiflă.

4. Se presară gălbenuşul cu sare şi se dă la cuptor pentru 15 minute. Chiflele umplute se pot servi cu ceapă verde.



Sursa: Chifle umplute - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/chifle-umplute-2/#ixzz3Nw8VrXnH
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Pâine cu brânză și ceapă
Timp de preparare: 10 min
Timpul de gatire: 20 min
Gata in: 30 min
INGREDIENTE
200-400 g brânză semi-tare
1 pâine
1/2 cana unt topit
1 legatura ceapă verde tocată fin
2 lingurite seminte de mac (opțional)
PREPARARE
O pâine cu brânză și ceapă este cina cea mai gustoasă și mai rapidă pe care o poți face. Rețeta durează 30 de minute și e foarte ieftină.

1. Se taie pâinea pe lung și pe lat, fără a merge cu cuțitul până jos.

2. Pe tăieturi se introduc feliile de brânză tăiată fin.

3. Se topește untul la bain-marie, apoi se adaugă peste el ceapa verde tocată fin și semințele de mac.

4. Se pune pâinea pe o tavă, pe folie de aluminiu și se toarnă peste ea amestecul de unt. Se acoperă cu folia de aluminiu fără a o strange prea tare și se lasă la cuptor timp de aproximativ 15 minute.

5. Apoi pâinea cu brânză și ceapă se scoate din folie și se mai lasă la cuptor în jur de 10 minute sau până când se topește brânza.



Sursa: Pâine cu brânză și ceapă - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/paine-cu-branza-si-ceapa/#ixzz3Nw839IDs
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.