156 poze   17077 vizite

musaca de dulce

Musaca aromată
Musaca aromată
Musaca din piure cu carne tocata
Musaca din piure cu carne tocata

Comentarii album • 2
Nume:



retete 14 ianuarie 2015  
Musaca din piure cu carne tocata

Ingrediente necesare pentru musaca din piure si carne tocata:
•1kg cartofi
•500 g carne tocata
•2 oua
•1 ceapa
•verdeata (proaspata sau uscata - patrunjel, marar, busuioc, cimbru)
•condimente(sare, piper, condimente pt carne tocata)
•unt
•ulei

Mod de preparare musaca din piure si carne tocata:


Cartofii se fierb si se fac piure in care se adauga pt un gust mai bun unt, lapte si sare. Carnea tocata se amesteca cu verdeturile (patrunjel,marar,busuioc,cimbru, se pot folosi si ierburi uscate se gasesc in comert plicuri cu plante aromate pentru salate insa merg si in acest caz, eu asa am pus) si cu condimentele (sare, piper, condimente pt carne tocata din comert, se gasesc la o anumita marca la borcane si dau gust foarte bun). Se pune la calit o ceapa peste care se pune carnea proaspat condimentata si aromata dupa cum am zis mai sus si se lasa la fac cateva minute mestecand mereu sa nu se lipeasca. Se ia un vas termorezistent, se unge putin cu ulei, dupa care se intinde jumatate din compozitia de piure, se pune compozitia de carne si se acopera cu cealalta jumatate de portie de piure. Se bat 2 oua si se intind peste compozitie, dupa care se introduce totul la cuptor timp de o ora. optional se poate presara deasupra si putina branza sarata.


Detalii aici > delly.garbo.ro/articol/Retete-culinare/9402/musaca-din-piure-cu-carne-tocata-fel-principal.html#ixzz3OlyZCmlo
Follow us: @GarboRo on Twitter | Garbo.ro on Facebook
Răspunde Raportează
retete 14 ianuarie 2015  
Ingrediente500 g carne tocată (după gust)800 g cartofi noi1 legătură ceapă verde100 ml supă de carne sau de legume3 linguri pastă de roşii4 linguri uleioregano uscatsare piper

Preparare

1. Toci ceapa mărunt, o căleşti cu două linguri de ulei bine încins şi o lingură de apă, până începe să se îngălbenească. Adaugi carnea tocată şi continui călirea până când scade toată zeama. După ce se răcoreşte adaugi oregano, sare şi piper, după gust.


2. Separat, fierbi cartofii în coajă, scurgi zeama, cureţi cartofii de coajă şi îi tai felii mai groase.


3. Ungi o formă termorezistentă cu restul de ulei, aşezi un rând de felii de cartofi peste care adaugi carne tocată, continui cu alt strat de cartofi şi carne tocată, până epuizezi ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de cartofi. Adaugi supa de carne sau legume, iar deasupra întinzi pasta de roşii.


4. Introduci forma la cuptor pentru aproximativ 30 de minute şi o serveşti caldă sau rece.
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.