156 poze   17082 vizite

deserturi de dulce

Mousse de ciocolată cu portocale
Mousse de ciocolată cu portocale
Desert delicios cu dovleac şi cremă de brânză
Desert delicios cu dovleac şi cremă de brânză
papanasi fierti cu gem
papanasi fierti cu gem
Biscuiţi de casă
Biscuiţi de casă
Cireşe cu frişcă
Cireşe cu frişcă
Desert fructat
Desert fructat
Salam de biscuiti
Salam de biscuiti

Comentarii album • 7
Nume:



retete 13 ianuarie 2015  
Salam de biscuiti

Timp de preparare: 20 min
Timpul de gatire: 720 min
Gata in: 12 ore, 20 min

INGREDIENTE

200 g ciocolata cu 70% cacao
100 g unt
2 bucati galbenusuri
100 g biscuiţi sfarâmiciosi
1 lingura vin foarte dulce
1 ceasca zahar pudra pentru servit

PREPARARE

Învaţă să prepari un salam de biscuiţi ca la mama acasă.



Mod de preparare:

1. Ciocolata taiata si untul se topesc împreuna la bain-marie, amestecând bine. Se lasa sa se racoreasca înainte de a adauga galbenusurile si vinul.

2. Biscuiţii se farâmiţeaza si apoi se amesteca în ciocolata.

3. Se pregateste o foaie de aluminiu peste care se pune o folie alimentara transparenta. Se pune amestecul de biscuiţi si ciocolata si se ruleaza întâi în folie si apoi în hârtie, rasucind capetele. Se da la frigider pentru o noapte.

4. A doua zi, asa ambalat, se ruleaza pe masa de bucatarie pentru a-i da o forma rotunda si se da din nou la firgider pâna în momentul servirii. La masa, se scoate hârtia si se trece salamul de biscuiţi prin zahar pudra. Se taie felii si se serveste.

Categoria: Biscuiti, Bucatarie internationala, Carte de bucate, Deserturi, Retete de post, Retete de prajituri
INCEARCA SI...


Sursa: Salam de biscuiti - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/salam-de-biscuiti-4/#ixzz3OXwgv36X
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Desert fructat

Timp de preparare: 30 min
Gata in: 30 min
Timp de asteptare:
6 ore
INGREDIENTE

1 conservă compot de piersici sau caise (aproximativ 450 g)
1 conservă compot de mandarine (400 g)
1 conservă compot de pere (450 g)
2 pliculete gelatină sau jeleu
400 g biscuiți digestivi
250 g frișcă

PREPARARE

1. Fructele din compot se strecoară şi se lasă la scurs.
2. Se pregăteşte o tavă, în care se aşază un strat uniform de biscuiţi. Fructele scurse se pot întinde deasupra biscuiţilor ca atare sau tăiate cubuleţe.
3. Jeleul se prepară conform intrucţiunilor de pe plic. Apoi, fierbinte, se toarnă peste fructe. Se dă la rece pentru aproximativ 6 ore.
4. Înainte de servire, se decorează cu frişcă.



Sursa: Desert fructat - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/desert-fructat/#ixzz3NpeVIO5K
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Cireşe cu frişcă

Timpul de gatire: 240 min
Gata in: 4 ore, 0 min

INGREDIENTE

300 ml frişcă lichidă
100 g zahăr pudră
4 foi gelatină
250 g cireşe decongelate

PREPARARE

Un desert cu numai patru ingrediente. Învaţă să prepari cireşte cu frişcă după această reţetă simplă:

Într-un castron se pune frişca lichidă şi apoi se toarnă zahărul. Separat, se pregăteşte gelatina conform indicaţiilor de pe pachet.

Se mixează întâi la viteză mică frişca lichidă cu zahărul şi apoi se măreşte viteza adăugând în fir subţire gelatina. Se adaugă cireşele decongelate şi foarte bine scurse şi se amestecă folosind o lingură.

O tavă de chec se stropeşte cu apă rece pe tot interiorul ei.

Se aşază frişca amestecată cu cireşele şi se nivelează. Se acoperă tava cu o folie de plastic alimentar şi se dă la rece pentru 4 ore. Apoi, se scoate folia şi se răstoarnă pe platoul de servit.

Categoria: Carte de bucate, Deserturi


Sursa: Cireşe cu frişcă - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/cirese-cu-frisca/#ixzz3NpgiGsiS
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Desert: Biscuiţi de casă
Gata in: 0 min
INGREDIENTE
4 bucati gălbenuşuri
300 g zahăr pudră
2 bucati lămâi
1 praf sare
1 plic zahăr vanilat
275 g unt
100 g nuci măcinate
300 g făină
zahăr pudră
hârtie de copt
PREPARARE
1. Se pune untul într-un bol de plastic și se amestecă bine cu mixerul până ce devine spumos. Se adaugă zahărul, vanilia și gălbenușurile și se obține o cremă. Se adaugă un praf de sare, coaja de lămâie și zahărul vanilat. Se pune și nuca măcinată.
2. Spre sfârșit, se adaugă făina cernută și se încorporează ușor. Se întinde aluatul şi se taie cu formele de biscuiţi.
3. Se tapetează tava cu hârtie de copt, apoi se pun biscuiții. Se bagă la cuptor. După ce s-au copt, se dau cu zahăr.

Categoria: Biscuiti, Deserturi, Reteta zilei


Sursa: Desert: Biscuiţi de casă - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/desert-biscuiti-de-casa/#ixzz3NphLgAsL
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Papanaşi fierţi cu gem
Timp de preparare: 40 min
Gata in: 40 min
INGREDIENTE
250 g brânză proaspătă de vaci
1 ou
50 g făină
25 g griş
sare
1/2 lingurita unt
2-3 linguri gem
3-4 linguri smântână
1 lingura zahăr pudră
1 lingurita cacao
PREPARARE
1. Brânza proaspătă de vaci se pune într-un castron şi se pasează cu o furculiţă. Se adaugă oul întreg şi un praf de sare şi se freacă bine până se omogenizează. Se adaugă treptat făina şi grişul, iar când aluatul este omogen se lasă puţin deoparte.

2. Separat, într-o oală de 2-3 l se pune apă, doar puţin trecut de jumătate. Se adaugă un praf de sare şi se dă în clocot.

3. Pentru modelarea papanaşilor, se ia cu linguriţa câte o porţie din aluat, se dă puţin prin făină şi se netezeşte uşor între palme. Când sunt toţi papanaşii formaţi, se pun în oala cu apa clocotită. Se adaugă şi untul şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până se ridică toţi papanaşii deasupra. Se opreşte focul şi se mai ţin în vasul acoperit 10 minute.

4. Se scot cu o spumieră, se lasă la scurs şi se servesc cu gem şi smântână. Se pudrează cu zahăr cernut cu pudră de cacao.

Categoria: Deserturi, Retete de prajituri


Sursa: Papanaşi fierţi cu gem - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/papanasi-fierti-cu-gem/#ixzz3NrfgC4vd
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Desert delicios cu dovleac şi cremă de brânză
Timp de preparare: 30 min
Timpul de gatire: 30 min
Gata in: 60 min
INGREDIENTE
1 ceasca faina
1/2 ceasca unt moale
3/4 ceasca nuci, eventual caramelizate
250 g crema de branza
1 ceasca zahar pudra
3 cesti frisca
2 1/2 cesti lapte
2 pachete budinca de vanilie instant
400 g piure de dovleac
3 prafuri scortisoara
1 praf ghimbir uscat
1 praf ienibahar
1 praf nucsoara
PREPARARE
Învaţă să prepari cel mai spectaculos desert cu dovleac, cremă de brânză şi nuci caramelizate din lume! Se prepară simplu şi textura spumoasă va vrăji chiar şi pe cei mai mofturoşi invitaţi.

Mod de preparare:

Pentru primul strat: Amestecă făina, untul şi ½ ceaşcă de nuci. ând s-a omogenizat, presează blatul sfărâmicios într-o tavă unsă şi coace 15 minute la foc mediu (180 grade). Lasă blatul să se răcească.

Pentru al doilea strat, de brânză: Amestecă crema de brânză cu zahărul pudră într-un blender sau cu mixerul şi adaugă încet, cu o lingură, o ceaşcă de frişcă bătută bine. Întinde crema spumoasă de brânză peste blatul răcit şi dă deoparte.

Pentru stratul al treilea, de dovleac: Amestecă laptele, praful de budincă, piureul de dovleac, scorţişoara, ghimbirul uscat, ienibaharul şi nucşoara cu 1 ceaşcă de frişcă bătută bine. Întinde crema spumoasă de dovleac aromat peste stratul de cremă de brânză.

Pentru topping: Întinde restul de frişcă peste stratul de dovleac aromat şi presară nuci deasupra. Dă la frigider cel puţin trei ore înainte de servirea desertului delicios cu dovleac şi cremă de brânză.

Categoria: Budinci, Carte de bucate, Deserturi, Featured Box 4, Retete, Retete de prajituri, Torturi


Sursa: Desert delicios cu dovleac şi cremă de brânză - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/desert-delicios-cu-dovleac-si-crema-de-branza/#ixzz3NtLBwySR
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Desert: Mousse de ciocolată cu portocale
Gata in: 0 min
INGREDIENTE
200 g ciocolată
3 bucati albuşuri
100 g unt
2 bucati gălbenuşuri
120 g frişcă
100 g zahăr
1 lingura făină
1 plic zahăr vanilat
3 lingurite rom natural
esenţă de rom
3 bucati portocale
coajă de portocală pentru ornat
2 linguri zahăr
2 linguri miere
1 plic cafea instant
PREPARARE
1. Se spală portocalele şi, cu ajutorul unui cuţit special, se fac fâşiile din coajă de portocală şi se trec prin miere.
2. Portocalele decojite se feliază şi se aşază pe hârtie de copt. Se presară zahăr tos, se stropesc cu esenţă de vanilie şi se pun la cuptor câteva minute.
3. Separat, se pune untul într-o crăticioară şi se adaugă ciocolata tăiată sau rasă, cafeaua instant, gălbenuşurile, zahărul, romul, vanilia, laptele şi o linguriţă de făină. Se fierb la baie de aburi, apoi crema se lasă să se răcească.
4. După aceea, se amestecă cu frişca şi cu albuşurile bătute. Crema se serveşte pe pat făcut din portocalele coapte. Se ornează cu cojile trase în miere.



Sursa: Desert: Mousse de ciocolată cu portocale - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/desert-mousse-de-ciocolata-cu-portocale/#ixzz3NrRyvJuI
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.