156 poze   17309 vizite

de tocanite de dulce

Tocana-ca-pe-Tarnava-
Tocana-ca-pe-Tarnava-
tocana-pui1
tocana-pui1
tocana-pui
tocana-pui
tocanita de vinete cu vita
tocanita de vinete cu vita

Comentarii album • 5
Nume:



retete 13 ianuarie 2015  
Tocăniţă de vinete cu vită

Timp de preparare: 60 min
Timpul de gatire: 10 min
Gata in: 1 ore, 10 min
Timp de fierbere: 50 minute
Timp de prajire:
15 minute

INGREDIENTE

3-4 vinete medii
400 g vrăbioară de viţel
500 g roşii
1 ardei
1 ceapă mare roşie
sare
piper
3-4 linguri ulei de măsline

Pentru mămăligă

500 ml apă
300 g mălai
1 lingurita sare
1 lingura ulei
PREPARARE

1. Pentru început, se pune apa să fiarbă pentru mămăligă. În apă, se adaugă sare, ulei şi un strop de mălai. Când a început apa să fiarbă, se adaugă mălaiul în ploaie, amestecându-se continuu.
2. Separat, se curăţă vinetele de coajă, se taie în felii potrivite, pe lung, se presară sare şi se lasă să se scurgă în sită. Apoi se prăjesc câte 6-7 minute fiecare pe grătar.
3. Între timp, se curăţă ceapa şi ardeiul şi se călesc în ulei împreună cu vrăbioara de viţel tăiată cubuleţe. Se adaugă roşiile decojite şi tăiate, sare, cimbru şi piper şi se bagă în cuptor să scadă. Tocăniţa se serveşte împreună cu vinetele coapte şi mămăliga rumenită pe grătar.

Categoria: Carte de bucate, Feluri principale, Legume, Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume, Tocanite, Vita
INCEARCA SI...


Sursa: Tocăniţă de vinete cu vită - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/tocanita-de-vinete-cu-vita/#ixzz3OSLRhPzC
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Tocană cu pui

Timp de preparare: 20 min
Timpul de gatire: 30 min
Gata in: 50 min
INGREDIENTE

2 pulpe pui
2 cepe
4 ardei graşi roşii
2 linguri ulei
500 ml supă de pui din concentrat
1/2 legătură pătrunjel
sare şi piper după gust

PREPARARE

Sfârâit de ceapă în tigaie, pui fript printre legume gustoase şi zemoase. Ce poate fi mai bun decât o tocană cu pui?

1. În cratiţă se pune uleiul să se încingă şi apoi se căleşte ceapa curăţată şi tocată mărunt. Când devine translucidă, se adaugă ardeii tăiaţi mai mare.

2. Carnea se scoate crudă de pe os şi se taie înlăturând ligamentele. Se pune în cratiţă alături de ceapă şi se căleşte. După ce îşi schimbă culoarea, se pune supa şi se lasă la fiert pentru 30 de minute, potrivind gustul de sare şi piper. La final se presară pătrunjelul fin tocat.

3. Se serveşte cu garnitură de orez fiert, cea mai potrivită ca alianţă a gusturilor.

Categoria: Legume, Pui si gaina, Retete, Tocanite


Sursa: Tocană cu pui - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/tocana-cu-pui/#ixzz3OSKtbUSm
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Tocană de pui

Timp de preparare: 20 min
Timpul de gatire: 45 min
Gata in: 1 ore, 5 min

INGREDIENTE

aripi, copane şi măruntaiele unui pui
2 morcovi
6 cartofi
3 rămurele ţelină
3 cepe
100 ml supă de pui din concentrat
425 ml lapte
100 g unt
3 linguri făină
sare şi piper

PREPARARE

Ce se poate prepare mai uşor ca o tocană de pui? Alege cele mai gustoase ingrediente şi prepară o cină delicioasă:

1. Într-o cratiţa încapatoare se topeste untul si se rumenesc bucaţile de pui. Se scot si se lasa deoparte.

2. În aceeasi cratiţa se pune supa, ceapa si se lasa sa dea un clocot. Se adauga morcovii rasi, cartofii taiaţi cuburi foarte mici, ţelina taiata rondele si puiul. Se lasa sa fiarba 20 de minute pâna ce ingredientele sunt fierte.

3. Separat, faina se desface în lapte evitând cocoloasele. Se toarna amestecul peste pui si se lasa la fiert pâna ce se obţine un sos gros, amestecând mereu sa nu se lipeasca.

4. Se potriveste de sare si piper si se aduce la masa cu ardei iute si mamaliga, dupa gust.

Categoria: Carne si fripturi, Legume, Pui si gaina, Retete, Retete romanesti, Tocanite
INCEARCA SI..
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Tocană ca pe Târnavă

5 porții
Pregătire: 25 minute
Fierbere: 1 oră și 30 minute

Îți trebuie:

300 g ficat de porc
1/2 kg carne de vită
1/2 kg carne de porc
750 g ceapă
1/2 kg ardei grași
100 ml bulion
150 ml ulei
1 cățel usturoi
sare
piper
chimen
boia dulce

Pregătești așa:

Tai ficatul, carnea de porc și carnea de vită în bucăți potrivite. Le prăjești în ulei, apoi le pui într-o crăticioară. Speli și tai ardeii, ceapa și le pui în uleiul în care ai prăjit carnea. Adaugi boiaua, bulionul, chimenul și lași să se călească 15 minute. În crăticioara cu legume pui carnea de vită, de porc, ficatul, usturoiul tocat mărunt, piperul și sarea. Lași tocana să fiarbă până carnea de vită este moale. Poți servi această mâncărică delicioasă cu mămăligă.
Răspunde Raportează
yasmin24 24 octombrie 2017  
Aici trebuie să știu de pe care Târnavă :)
Apetisant ! Așa făcea și bunica mea pe T mică ;)
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.