156 poze   17360 vizite

prajituri de dulce

prajitura-cremoasa cu banana
prajitura-cremoasa cu banana
prajitura cu crema de lamaie
prajitura cu crema de lamaie
prajitura-nuga
prajitura-nuga
prajituri urechi de elefant
prajituri urechi de elefant
blonde cu merisor si ciocolata
blonde cu merisor si ciocolata
prajitura simpla cu biscuiti si ciocolata
prajitura simpla cu biscuiti si ciocolata
fonday-de-ciocolata-gordon-ramsay
fonday-de-ciocolata-gordon-ramsay
prajitura-cu-jeleu de capsune
prajitura-cu-jeleu de capsune
prajitura-trandafir-cu-cirese
prajitura-trandafir-cu-cirese
Somloi-galuska
Somloi-galuska
Prajitura-de-biscuiti-cu-crema-de-banane-si-caramel
Prajitura-de-biscuiti-cu-crema-de-banane-si-caramel
prajitura cu cirese
prajitura cu cirese

Comentarii album • 25
Nume:



retete 13 ianuarie 2015  
Cheesecake cu caramel şi ganache

Gata in: 0 min

INGREDIENTE

Pentru crusta

45 bucati biscuiti oreo pisati
7 linguri unt moale

Pentru crema de branza

230 g crema de branza
1 ceasca zahar brun
3 oua
3/4 ceasca frisca lichida

Pentru caramel

1/2 pachet caramele cu unt
1 1/2 lingura frisca lichida

Pentru ganache de ciocolata

1 ceasca ciocolata putin dulce
250 g frisca lichida

PREPARARE

Învaţă să prepari o prăjitură plină de brânză, cu aromă de cremă de caramel şi ganache de ciocolată care te va face să uiţi de griji şi nevoi.

Mod de preparare:

Unge o tavă cu unt. Amestecă biscuiţii Oreo zdrobiţi şi untul, apoi presează blatul de biscuiţi pe fundul tăvii şi dă la congelator până faci crema de brânză.

Încinge cuptorul la 170 de grade, foc mediu şi bate crema de brânză cu 1 ceaşcă de zahăr brun. Adaugă ouăle unul câte unul, apoi ¾ ceaşcă de frişcă lichidă. Amestecă cu mixerul la viteză medie şi toarnă peste crusta rece.

Dă la cuptor 70-80 de minute, până ce crusta se depărtează un centimetru, doi de lângă tavă. Închide focul şi deschide uşa cuptorului, lăsând cheesecake-ul să mai stea la cald 30 de minute, apoi scoate-o pe un suport de tăvi. Lasă la răcit afară încă 30 de minute, apoi dă la frigider câteva ore.

Topeşte caramelele cu frişca lichidă la microunde şi toarnă peste cheesecake, întinzând crema cu o spatulă. Dă la frigider cât timp prepari ganache-ul de ciocolată.

Bagă frişca lichidă la microunde împreună cu ciocolata şi amestecă bine. Lasă să se răcească 10 minute apoi toarnă peste stratul de cremă de caramel. Dă la frigider până ce crema ganache de ciocolată se întăreşte. Serveşte de la rece.

Categoria: Bucatarie internationala, Carte de bucate, Deserturi, Featured Box 4, Retete de prajituri, Torturi
Răspunde Raportează
retete 12 ianuarie 2015  
Prăjitura lui Elizabeth Taylor

Gata in: 0 min

INGREDIENTE

Pentru blat

2 lingurite coaja de portocala
1/4 lingurita coaja de lamaie
1/4 ceasca zeama de portocala
1 lingurita zeama de lamaie
1 ceasca faina
2 lingurite praf de copt
1 praf sare
4 galbenusuri
4 albusuri spuma
1 ceasca zahar

Pentru crema de mandarine

1 galbenus
2 lingurite coaja de lamaie
1/4 ceasca suc de mandarine
1 lingura zeama de lamaie
1/3 ceasca apa
2 linguri amidon
1/2 ceasca zahar
2 lingurite unt moale

PREPARARE


Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 170 de grade (mediu) şi unge două tăvi de tort sau oale rotunde pentru blaturile de tort.

Rade coaja de pe o portocală şi jumătate de lămâie.

Stoarce citricele până obţii ¼ ceaşcă de suc de portocale sau mandarine şi adaugă 1 linguriţă de zeamă de lămâie.

Amestecă într-un castron 1 ceaşcă de făină, 2 linguriţe de praf de copt, un praf de sare.

Separat, prepară amestecul uemd pentru blatul de tort: separă ouăle.

Amestecă cu un mixer gălbenuşurile cu zahărul, coaja de portocală şi de lămâie, precum şi zeama de fructe.

Amestecă gălbenuşurile cu amestecul uscat de făină, până la omogenizare.

Adaugă la aluat şi albuşurile bătute spumă şi separă coca în două părţi egale.

Coace cele două torturi circa 25 de minute, la foc potrivit, apoi lasă blaturile la răcit şi prepară crema de mandarine.

Bate un gălbenuş cu coaja de la mandarine şi amestecă într-o cratiţă pe foc mic cu 1 ceaşcă apă, 2 linguri amidon, jumătate de ceaşcă de zahăr, sucul de la mandarine.

Fierbe circa 10 minute crema apoi separă puţină pentru glazurat, iar restul amestecă cu 2 linguriţe de unt.

Unge tortul inferior cu cremă, pune tortul superior deasupra şi unge cu glazura din gălbenuş şi mandarine.

Decorează cu felii de mandarine şi portocale proaspete, frişcă, ciocolată rasă, etc.

Categoria: Deserturi, Torturi


Sursa: Prăjitura lui Elizabeth Taylor - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/prajitura-lui-elizabeth-taylor/#ixzz3NtI2JrtK
Răspunde Raportează
retete 12 ianuarie 2015  
Prăjitura „pepene roşu”
Timp de preparare: 30 min
Timpul de gatire: 20 min
Gata in: 50 min
INGREDIENTE
1 ceasca lapte
1 1/2 linguri unt moale
2 1/2 linguri zahar
3/4 lingurita sare
8 g drojdie proaspata (sau un plic)
1 bucata galbenus
3 cesti faina
3/4 ceasca stafide
1 lingurita colorant alimentar rosu
1 lingurita colorant alimentar verde
1/2 ceasca lapte si unt pentru uns
PREPARARE
Învaţă să prepari o prăjitură simplă şi foarte spectaculoasă, care arată ca un pepene roşu cu seminţe, dar este un fel de cozonac bucovinean cu stafide şi lapte.

Mod de preparare:

Se amestecă laptele cu untul şi se dă puţin la microunde sau pe foc, ca să se topească bine.

Se adaugă zahărul (dacă vreţi, puteţi adăuga arome, coajă de lămâie, esenţă de vanilie, rom, etc) sarea şi drojdia şi se amestecă cu gălbenuşul.

Se adaugă făina, până obţineţi un aluat moale, care nu se poate frământa. Se împarte cu o lingură aluatul moale în două, apoi în patru. Un sfert din aluat se pune într-un castronel, celălalt sfert în alt castronel.

Jumătatea de aluat rămasă se maestecă cu colorantul alimentar roşu şi stafidele. Se adaugă făină până ce se poate frământa pe blat şi se lasă la crescut într-un castron acoperit, după ce aţi frământat bine.

Unul din sferturi se amestecă cu colorantul verde şi făină câtă intră, până se poate frământa. Se acoperă şi se lasă la crescut acoperit.

Ultimul sfert de aluat se amestecă cu făină şi se frământă bine, apoi se lasă la crescut acoperit.

După circa două ore se ia aluatul roşu şi se scoate aerul din el. Se rulează şi se formează un baton de aluat cât mai rotunjit.

Sfertul de aluat alb se întinde cu sucitorul şi se unge cu puţin lapte. Se unge şi ruloul roşu cu stafide şi se înfăşoară bine aluatul roşu în cel alb.

Se întinde şi aluatul verde cu sucitorul, se unge şi se rulează deasupra celorlalte dou, având grijă ca marginile să fie bine lipite.

Se unge o formă de cozonac sau chec cu unt şi se pune prăjitura pepene roşu înăuntru. Se aprinde cuptorul la foc mediu (180 grade Celsius).Se mai lasă o oră sau până îşi dublează volumul. Se dă la cuptor circa 15-20 de minute şi se taie abia după ce s-a răcit complet.
Răspunde Raportează
retete 12 ianuarie 2015  
Prăjitură cu mac şi lămâie
Gata in: 0 min
INGREDIENTE
5 oua
180 g zahar
100 g faina
1/2 plic praf de copt
1 bucata fiola esenta vanilie
100 ml suc de portocala
3 linguri mac
2 lingurite coaja de lamaie si portocala
2 cesti zahar pudra
4 linguri suc de portocale
1 lingurita coaja de lamaie
PREPARARE
Învaţă să prepari o prăjitură delicioasă cu mac şi lămâie, galbenă şi pufoasă, ca să-ţi aducă soarele în casă în zilele gri de iarnă.

Mod de preparare:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu zahăr, apoi se adaugă vanilia. Se amestecă bine gălbenuşurile cu sucul de portocală, făina şi praful de copt. La sfârşit, se adaugă şi albuşurile bătute spumă, seminţele de mac şi coaja de citrice.

Se tapetează o tavă cu grăsime şi făină şi se adaugă compoziţia. Se dă la cuptor pentru aproximativ 35 de minute. Se face testul cu scobitoarea şi se mai lasă, dacă este nevoie.

Într-un castron, se amestecă zahărul pudră cu sucul de portocală. Se toarnă peste pandişpanul cu mac şi se presară deasupra coajă de lamaie rasă.

Categoria: Carte de bucate, Deserturi, Retete de prajituri


Sursa: Prăjitură cu mac şi lămâie - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/prajitura-cu-mac-si-lamaie/#ixzz3NtJT9BrO
Răspunde Raportează
retete 12 ianuarie 2015  
Prăjitura Marilyn Monroe
Gata in: 0 min
INGREDIENTE
Pentru blat
4 oua
200 g zahar
200 g faina
50 g nuci
1 cana lapte
1/2 plic praf de copt
Pentru crema caramel
250 g zahar
200 g unt
500 ml lapte
3 linguri amidon
2 bucati fiole vanilie
Pentru frisca
350 ml frisca lichida
100 g straciatella


Mod de preparare:

Blatul cu nucă

Într-un castron se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă praful de copt, făina, laptele, nucile măcinate, zahărul vanilat şi se amestecă cu mixerul câteva minute.

Se toarnă aluatul de nucă într-o formă unsă de tort (cu inel care se desface) şi se dă la cuptor la foc mediu circa 25 minute, sau până se scoate scobitoarea uscată. Se lasă aluatul pentru prăjitura Marilyn Monroe în formă, la răcit.

Crema de caramel şi vanilie

Se amestecă amidonul cu 100 ml lapte şi se amestecă. Separat, zahărul se pune la caramelizat pe foc şi când s-a topit, se adaugă untul şi se amestecă repede.

Se adaugă restul de lapte şi se amestecă încet adăugând laptele cu amidon până se îngroaşă ca o cremă de caramel.

Frişca cu straciatella

Se bate frişca lichidă cu mixerul şi se adaugă fulgii de ciocolată încă de la început, pentru un amestec cât mai omogen.

Se toarnă crema de caramel şi vanilie peste blat, apoi se pune frişca deasupra după ce s-a mai răcit. Se ornează cu fulgi de ciocolată sau şi mai multă straciatella.

Categoria: Bucatarie internationala, Deserturi, Retete de prajituri, Torturi


Sursa: Prăjitura Marilyn Monroe - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/prajitura-marilyn-monroe/#ixzz3NtG6bCOH
Răspunde Raportează
retete 12 ianuarie 2015  
Prăjitură împletită cu Nutella
Gata in: 0 min
INGREDIENTE
450 g faina
75 g zahar
35 g drojdie
180 ml lapte
30 g unt
2 galbenusuri
250 g Nutella
PREPARARE
Învaţă să prepari o prăjitură spectaculoasă cu cremă de ciocolată şi alune de pădure nutella şi aluat fraged şi pufos. Vezi reţeta pentru o minunată prăjitură împletită cu Nutella.

Mod de preparare:

Amestecă făina cu zahărul. Încălzeşte laptele, adaugă untul şi apoi drojdia.

Amestecă ingredientele lichide cu cele pudră şi gălbenuşurile pînă obţii un aluat elastic. Lasă la crescut aluatul într-un vas uns cu ulei.

Împarte aluatul în 4 şi rulează sub formă de discuri. Alternează straturile de aluat şi pastă de Nutella pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Împleteşte prăjitura cu nutella şi lasă la crescut 20 de minute. Încinge cuptorul la foc mediu şi dă prăjitura cu nutella la copt pentur circa 15-20 de minute.

Vezi mai jos un tutorial video care te învaţă să împleteşti prăjitura cu Nutella.



Sursa: Prăjitură împletită cu Nutella - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/prajitura-impletita-cu-nutella/#ixzz3NtFKdxpY
Răspunde Raportează
retete 12 ianuarie 2015  
Negresele lui Moş Crăciun
Timp de preparare: 30 min
Timpul de gatire: 20 min
Gata in: 50 min
INGREDIENTE
300 g ciocolata menaj
80 g unt
3 oua medii
150 g zahar
2 bucati fiole esenta vanilie
100 g faina
3 linguri cacao
1/2 plic praf de copt
Pentru caciulitele lui Mos Craciun
350 g frisca lichida
15 bucati capsuni intregi
PREPARARE
În prag de sărbători, un desert delicios cu ciocolată şi fructe, într-un decor tematic şi simpatic face minuni în familie. Vezi reţeta simplă de negresele lui Moş Crăciun, cu căciuliţe din căpşuni.

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la foc mediu şi tapetează o tavă mare cu hârtie de copt şi ulei.

Amestecă pe bain marie ciocolata menaj şi untul cu zahărul, până la topirea completă. Se dă deoparte şi se lasă să se răcească.

Separat, se amestecă gălbenuşurile cu sarea, esenţa de vanilie, pudra de cacao şi alte arome. Toarnă ciocolata după ce s-a topit, amestecă bine, apoi adaugă făina cu praful de copt. Bate albuşurile şi înglobează încet, fără să spargi toate bulele de aer.

Se toarnă aluatul de negrese în tavă şi dă la cuptor pentru circa 20 de minute. Se testează dacă este gata cu o scobitoare.

Între timp, cât negresa este la cuptor se bate frişca lichidă cu puţin zahăr (dacă nu este deja îndulcită) şi esenţă de vanilie.

Când negresa s-a răcit de tot, se desface din tavă, se taie cuburi şi pe fiecare cub se pune cu un poş puţină frişcă, o căpşună şi vârf de căciuliţă din frişcă.



Sursa: Negresele lui Moş Crăciun - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/negresele-lui-mos-craciun/#ixzz3NtEkM3Bb
Răspunde Raportează
retete 12 ianuarie 2015  
Prăjitura ecler cu biscuiţi
Gata in: 0 min
INGREDIENTE
30 bucati biscuiti populari
1 plic budinca de vanilie
500 ml lapte rece
50 g unt
250 ml frisca lichida
4 linguri zahar
Pentru glazura de ciocolata
100 g ciocolata menaj
4 linguri unt
1 lingura zahar
1 lingurita amidon de porumb
PREPARARE
Învaţă să prepari în casă o prăjitură complexă dar uşor de făcut, cu biscuiţi şi cremă de ecler delicios

Mod de preparare:

Unge o tavă dreptunghiulară cu unt şi pune pe fundul ei circa 10 biscuiţi populari.

Prepară crema pudding de vanilie cu laptele într-un castron. Bate separat frişca şi incorporează cu o spatulă, fără să scoţi tot aerul din compoziţie.

Toarnă crema de vanilie şi frişcă peste biscuiţi, apoi mai pune un strat de biscuiţi şi acoperă iar cu cremă. Dă la rece circa 3 ore, timp în care prepari glazura de ciocolată.

Topeşte untul şi ciocolata pe foc mic sau la microunde. Adaugă o linguriţă de amidon de porumb şi o lingură de zahăr, amestecă bine şi lasă să se răcească puţin. Toarnă peste prăjitură şi dă la frigider. Se serveşte cu frişcă, ciocolată rasă, etc.

Categoria: Biscuiti, Carte de bucate, Deserturi, Retete de prajituri


Sursa: Prăjitura ecler cu biscuiţi - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/prajitura-ecler-cu-biscuiti/#ixzz3NtAwGngN
Răspunde Raportează
retete 12 ianuarie 2015  
Prăjitura „mătase franţuzească”
Timp de preparare: 30 min
Timpul de gatire: 10 min
Gata in: 40 min
INGREDIENTE
Pentru crusta
20 bucati biscuiti oreo pisati
3 linguri unt moale
Pentru crema matase frantuzeasca
170 g ciocolata amaruie
1 ceasca unt nesarat
1 1/2 ceasca zahar fin
1 lingurita esenta de vanilie
1/2 lingurita cafea instant
1 praf sare
4 oua mari
Pentru topping
250 ml frisca lichida
100 g ciocolata razuita, fulgi de ciocolata, etc
PREPARARE
Învaţă să prepari o prăjitură cu cremă delicioasă şi fină ca mătasea franţuzească.

Mod de preparare:

Pentru crustă, încinge cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă cu unt.

Pisează biscuiţii Oreo şi topeşte untul într-un castron, apoi amestecă cele două ingrediente cu mixerul. Presează aluatul de biscuiţi în tava pentru tartă şi asigură-te că ai presat aluat şi pe marginile ondulate ale tăvii. Dă la cuptor circa 10 minute şi lasă la răcit blatul de prăjitură.

Pentru cremă, topeşte ciocolata pe foc mic sau la microunde, apoi dă deoparte şi lasă să se răcească puţin.

Mixează untul cu zahărul fin până devine pufos, adaugă vanilia, cafeaua, sarea, ciocolata răcită. Adaugă un ou şi bate 5 minute la viteză mare. Curăţă marginile vasului şi adaugă al doilea ou, bate din nou cu mixerul 5 minute la viteză mare. După fiecare 5 minute, opreşte mixerul şi adaugă oul următor după ce ai curăţat cu o spatulă marginile vasului. Continuă să amesteci până ce crema are textura şi gustul dorit. Toarnă crema de ciocolată peste crusta răcită, acoperă cu folie de plastic şi lasă la frigider minim 4 ore (cel mai bine este peste noapte).

Pentru topping, bate frişca lichidă cu mixerul, adaugă deasupra cremei frişcă bătută bine şi ornează cu ciocolată răzuită sau decoraţiuni la alegere.



Sursa: Prăjitura „mătase franţuzească” - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/prajitura-matase-frantuzeasca/#ixzz3NsQWL2Oy
Răspunde Raportează
retete 12 ianuarie 2015  
Prăjitură „rocky road” cu nuci
Gata in: 0 min
INGREDIENTE
125 g unt fara sare
150 g ciocolata amaruie
150 g ciocolata cu lapte
3 linguri sirop de caramel sau zaharcaramelizat
100 g biscuiti digestivi
100 g nuci braziliene
100 g bezele marshmallow
PREPARARE
Învaţă să prepari o delicioasă şi crocantă prăjitură „rocky road” cu nuci şi bezele (marshmallows), după o reţetă simplă şi rapidă.

Mod de preparare:

Unge cu ulei şi tapetează o tavă mare cu făină sau hârtie de copt.

Amestecă într-o tigaie untul, ciocolata şi siropul de caramel, până la omogenizare.

Lasă puţin să se răcească lichidul şi aruncă bucăţile de biscuiţi pisaţi, nuci şi marshmallows.

Toarnă amestecul în tava tapetată şi netezeşte suprafaţa cu un cuţit umezit.

Dă prăjitura „rocky road” cu nuci la rece pentru circa 12 ore, sau până se întăreşte destul cât să poată fi tăiată în bucăţi mici. Se serveşte pudrată cu zahăr, sau simplă.

Categoria: Bucatarie internationala, Carte de bucate, Deserturi, Featured Box 4, Reteta zilei, Retete de prajituri
INCEARCA SI...


Sursa: Prăjitură „rocky road” cu nuci - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/prajitura-rocky-road-cu-nuci/#ixzz3NsOq3
Răspunde Raportează
retete 12 ianuarie 2015  
Noapte şi zi
Timp de preparare: 40 min
Gata in: 40 min
Timp de asteptare:
3-4 ore
INGREDIENTE
4 ouă
1 baton de vanilie
100 ml lapte
500 ml frişcă
250 g zahăr
2 linguri cacao
1 lingura cafea solubilă
500 g ciocolată de menaj
PREPARARE
1. Se separă ouălele, albuşurile se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr şi se acoperă cu o folie de plastic.

2. Separat, se pregăteşte compoziţia din lapte, restul de zahăr, gălbenuşurile şi batonul de vanilie. Se pun la fiert la baie de aburi şi se amestecă uşor până se obţine crema dorită.

3. Se bate frişca cu puţin zahăr pudră şi se lasă la rece. Cele trei compoziţii se amestecă uşor cu telul şi se bagă în congelator, aproximativ 2 ore, amestecându-se uşor de câteva ori în timpul congelării pentru a evita formarea acelor. Ciocolata de menaj se taie cubuleţe şi se pune la baie de aburi să se topească cu 50 g de unt să se topească.

4. După ce s-a topit ciocolata, se toarnă pe hârtie pentru copt sub ce formă doriţi, în cazul acesta sub formă de foi şi se lasă să se întărească.

5. Se îmbracă o tavă de cozonac în hârtie de copt, se pune un rând de foi de ciocolată, un rând de îngheţată şi tot aşa până se umple tava, se înfăşoară şi se bagă la congelator încă 2 ore. Când se serveşte, se pudrează cu cacao şi cafea solubilă şi se ornează cu ciocolată.

Categoria: Creme, Deserturi, Retete de prajituri


Sursa: Noapte şi zi - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/noapte-si-zi/#ixzz3NrqripOC
Răspunde Raportează
retete 12 ianuarie 2015  
Prăjitură cu cireşe
Timp de preparare: 50 min
Timpul de gatire: 45 min
Gata in: 1 ore, 35 min
INGREDIENTE
pentru aluatul de bază
4 ouă
80 g unt
130 g zahăr pudră
zeamă de la o lămâie
1 lingura coajă rasă de lămâie
160 g făină
unt şi făină pentru tapetat tava
500 g cireşe
pentru aluat nisipos
150 g făină
100 g zahăr pudră
80 g unt
1 pachet zahăr vanilat
sare
PREPARARE
1. Mai întâi, se pregăteşte aluatul nisipos. Se freacă untul cu un praf de sare, zahărul pudră şi zahărul vanilat, apoi se adaugă făina şi se frământă până se omogenizează. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece jumătate de oră. Cireşele se spală, se curăţă de sâmburi şi se lasă la scurs într-o strecurătoare.

2. Pentru aluatul de bază, se freacă untul cu zahărul pudră şi gălbenuşurile, apoi se adaugă zeama şi coaja de lămâie, făina cernută şi albuşurile bătute spumă. Se amestecă uşor şi se toarnă într-o tavă pregătită cu hârtie de copt. Se presară cireşele curăţate, iar deasupra se pune aluatul nisipos sfărâmat sau dat pe răzătoare.

3. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 35-45 minute. Se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr şi se taie bucăţi.



Sursa: Prăjitură cu cireşe - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/prajitura-cu-cirese/#ixzz3NrV0QNiW
Răspunde Raportează
Maria0722 12 ianuarie 2015  
Super ! Tine-o tot asa ca meriti sa fi apreciata !
Răspunde Raportează
retete 12 ianuarie 2015  
Prăjitură cu biscuiți cremă de banane și caramel

8 porții
Pregătire: 1 oră și 30 minute
Coacere: 30 minute

Îți trebuie:

75 g unt
175 g biscuiți
25 g ciocolată
2 banane
sucul de la 1/2 lămâie
250 g budincă caramel
300 ml frișcă
1 linguriță ness

Pregătești așa:

Untul îl topești la foc potrivit, apoi adaugi biscuiții măcinați și ciocolata ruptă bucățele.
Amesteci bine, după care torni compoziția într-un vas, presari ușor și dai la rece 30 de minute. Bananele decojite, le tai feliuțe. Le pui peste stratul de biscuiți, stropești cu sucul de lămâie și acoperi cu budincă de caramel pregătită conform instrucțiunilor de pe plic. Bați frișca și încorporezi nessul dizolvat în apă caldă. Pui frișcă peste care apoi torni restul de budincă și dai vasul la frigider.
Răspunde Raportează
retete 12 ianuarie 2015  
Șomloi Galușka

10 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 40 minute

Îți trebuie pentru blat:

6 ouă
6 linguri zahăr
6 linguri făină
zahăr vanilat
2 linguri cacao
Îți trebuie pentru crema de nuci:

100 g unt
100 g nuci
200 ml lapte
1 lingură zahăr
1 lingură rom
1 lingură făină
1 pumn stafide înmuiate în rom

Îți trebuie pentru crema de ciocolată:

200 ml lapte
1 ou
1 lingură zahăr
100 g unt
1 lingură făină
2 linguri cacao

Îți trebuie pentru glazură:

300 ml frișcă
100 ml lapte
1 lingură rom
100 g zahăr
2 linguri cacao

Pregătești așa:

Ungi cu unt și tapetezi cu făină două tăvi pătrate sau dreptunghiulare. Încălzești cuptorul la 180 grade Celsius. Faci două blaturi, unul cu vanilie, altul cu cacao, după cum urmează: Separi conținutul ouălor, bați gălbenușurile cu zahăr până devin pufoase, apoi adaugi făina. Bați albușurile spumă, apoi le adaugi în compoziție. Împarți compoziția în două părți,
într-una adaugi 2 linguri ca-cao, iar în cealaltă vanilie. Fiecare parte o torni în una din tăvile unse cu făină. Coci pe rând, 15 minute, sau până când blatul se desprinde ușor de marginele tăvii. Răstorni pe un grătar și lași la răcit. Crema de nuci o pregătești amestecând nucile măcinate cu unt, lapte, zahăr, făină și rom. Le pui pe foc mic, până începe să fiarbă. O lași să se răcească, apoi o întinzi pe unul din blaturi, presari stafidele și acoperi cu celălalt blat. Crema de ciocolată o amesteci cu laptele, ouăle bătute, untul, făina, zahărul și cacao. Pui la foc mic și amesteci încontinuu până se îngroașă. Să nu lași să ajungă la punctul de fierbere. Lași să se răcească puțin, apoi o întinzi pe suprafața prăjiturii și-o pui la rece. Când crema s-a întărit, tai prăjitura în mici pătrate.
Răspunde Raportează
retete 12 ianuarie 2015  
Prăjitură trandafir cu cireșe

Timp de preparare: 30 min
Timpul de gatire: 30 min
Gata in: 60 min

INGREDIENTE

Pentru aluat:

1/2 kg făină
1 cub drojdie prospătă
250 ml lapte
70 g unt
80 g zahăr
1 praf sare

Pentru umplutură:

1 kg cireşe
100 g zahăr
100 ml apă

PREPARARE

Prăjitură cu cireșe intr-o formă foarte aspectuoasă de trandafir. Rețeta e mai simplă decât pare.

1. Pentru aluat, se încălzeşte laptele şi apoi se dizolvă în el drojdia, se adaugă o lingură cu zahăr şi 2 linguri de făină. Se lasă 10 minute aşa.

2. Restul făinii se pune într-un lighean, se face un gol la mijloc, se pune maiaua, un praf de sare şi se începe amestecarea turnând untul topit și adăugând zahărul. Când aluatul se dezlipeşte de pereţii vasului se acoperă cu un prosop şi se lasă la crescut timp de o oră.

3. Între timp se pregăteşte umplutura pentru care cireşele curăţate de sâmburi se pun la fiert cu zahărul şi apa. Se lasă 15-20 de minute la fiert.

4. Aluatul crescut se împarte în fâşii late de o palmă care se ung cu cireşele fierte, se rulează şi se aşază în tavă. Se procedează similar cu restul fâşiilor de aluat. Se coace 30 de minute şi se lasă să se răcească în tavă, apoi prăjitura cu cireșe se poate servi.

Categoria: Carte de bucate, Deserturi, Retete de prajituri


Sursa: Prăjitură trandafir cu cireșe - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/prajitura-trandafir-cu-cirese/#ixzz3OSSPGqg1
Răspunde Raportează
retete 12 ianuarie 2015  
Prăjitură cu jeleu de căpșune

Gata in: 0 min
INGREDIENTE

Pentru blat:

10 ouă
6 linguri zahăr brun
4 linguri zahăr tos
6 linguri făină
6 linguri cacao
2 linguri ulei
sare
2 pliculete zahăr vanilat
2 pliculete praf de copt

Pentru cremă:

300 g căpșune
600 g mascarpone
3 linguri lapte
7 linguri zahăr
250 ml frişcă lichidă
7 linguri zahăr pudră
1 plic întăritor de frişcă

Pentru jeleu:

300 g căpşune
2 pliculete gelatină
150 ml apă
3 linguri zahăr pudră

Pentru glazură:

200 g ciocolată neagră
100 ml frişcă lichidă
100 g unt
50 ml lichior de ouă

PREPARARE

Prăjitură cu jeleu de căpșune este o adevărată provocare pentru orice gospodină, dar arată spectaculos. O rețetă care place tuturor.

1. Se taie în două căpşunele, se presară peste ele o lingură de zahăr pudră şi se pun într-o sită. Zeama pe care o lasă se foloseşte la însiropat blatul.

2. Se mixează albuşurile cu un praf de sare până se întâresc, după care se adaugă zahărul şi zahărul vanilat. Se încorporează treptat şi gălbenuşurile, uleiul apoi făina amestecată cu cacaua şi cu praful de copt. Compoziţia obţinută se împarte în două.

3. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se pune prima jumătate de compoziţie. Se dă la cuptor pentru aproximativ 15 minute. La fel se procedează şi cu al doilea blat.

4. Între timp, se pregăteşte crema: se amestecă bine crema mascarpone cu câteva linguri de lapte, după care se adaugă 50 ml frişcă lichidă şi zahăr.

5. Separat, se mixează restul de frişcă cu zahărul pudră şi cu întăritorul. Se încorporează apoi în crema de mascarpone, după care se adaugă căpşunele.

6. Se pune primul blat pe un platou, se însiropează cu zeama lăsată de căpşune şi se unge cu crema de mascarpone.

7. Se pregăteşte şi jeleul: se pune gelatina la topit cu 3 lin- guri de apă şi se lasă la înmuiat. Se adaugă mai apoi o lingură de zahăr şi 150 ml apă şi se pun pe foc.

8. Se taie căpşunele în bucăţi mici, iar peste ele se toarnă jeleul răcit. Se pune peste cremă de mascarpone, după care se acoperă cu blatul numărul 2.

9. Se prepară şi glazura, amestecând într-o cratiţă toate ingredientele. Se pun pe foc şi se lasă să dea un clocot. După ce s-a răcit, se pune peste blat şi se dă prăjitura la rece.

10. Se ornează după gust.

Rețetă trimisă de Mihaela Peptenaru.

Categoria: Carte de bucate, Deserturi, Retete de prajituri


Sursa: Prăjitură cu jeleu de căpșune - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/prajitura-cu-jeleu-de-capsune/#ixzz3OSRV87MO
Răspunde Raportează
retete 12 ianuarie 2015  
Fondant de ciocolată după rețeta lui Gordon Ramsay

Timp de preparare: 45 min
Timpul de gatire: 15 min
Gata in: 60 min

INGREDIENTE

50 g unt topit pentru forme
cacao pentru forme
200 g ciocolată neagră de bună calitate
200 g unt tăiat cubulețe
200 g zahăr
4 ouă plus 4 gălbenușuri
200 g făină
sos de caramel pentru decorat (opțional)
înghețată pentru decorat (opțional)

PREPARARE

Cel mai bun fondant de ciocolată după o rețetă simplă propusă de Chef Gordon Ramsay. Se face într-o oră și este delicios.

1. Mai întâi, se pregătesc recipientele. Cu mișcări de jos în sus, folosind o pensulă, se întinde un strat de unt topit pe interiorul formelor. Se lasă un pic la frigider, apoi se mai întinde un strat de unt topit peste cel deja întărit. Apoi se presară câte o lingură de cacao pe interiorul fiecărei forme. Se înclină forma, așa încât pudra de cacao să îmbrace complet untul. Excesul de cacao se pune în următoarea formă și tot așa până când sunt toate presărate cu cacao.

2. Ciocolata și untul se topesc la bain-marie, apoi se amestecă bine și se lasă la răcit 10 minute.

3. Separat se bat ouăle și gălbenușurile cu zahărul până când se obține o compoziție tare. Se adaugă și făina și se amestecă bine.

4. Se amestecă ușor compoziția de ciocolată și unt cu ouăle bătute. Se adaugă câte o treime din ciocolată și se amestecă bine de fiecare dată. Apoi totul se pune în forme.

5. Se pun formele în cuptorul deja încălzit și se lasă 10-12 minute sau până când se formează crustă deasupra, iar marginile prăjiturii se desprind de pereții formei. Se scot din cuptor și se lasă un minut înainte de a fi răsturnate.

6. Mai întâi se apucă ușor partea de sus a prăjiturii și se mișcă puțin ca să te asiguri că se desprinde bine de pereții vasului. Dacă totul e în regulă, se răstoarnă pe farfurii.

Peste fondatul de ciocolată se poate pune sos de caramel și înghețată, așa cum recomandă Gordon Ramsay, sau se poate decora fiecare farfurie cu fructe, frișcă, nuci, etc.

Categoria: Carte de bucate, Deserturi, Featured Box 4, Retete, Retete de prajituri


Sursa: Fondant de ciocolată după rețeta lui Gordon Ramsay - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/fondant-de-ciocolata-dupa-reteta-lui-gordon-ramsay/#ixzz3OSQznPIr
Răspunde Raportează
retete 12 ianuarie 2015  
Prajitura simpla cu biscuiti si ciocolata

Gata in: 0 min
INGREDIENTE

2 pliculete budinca instant de vanilie
3 cesti lapte
1 tub frisca (aproximativ 200 grame)
biscuiti simpli
1/3 ceasca cacao
1 ceasca zahar
1/4 ceasca lapte
1/2 pachet unt
1 lingurita esenta de vanilie

PREPARARE

Cea mai simpla prajitura cu biscuiti si ciocolata. Si un copil poate face aceasta reteta!

1. Se prepara budinca de vanilie cu lapte. Cat inca e calda, se amesteca in ea frisca.

2. Pe fundul unei tavi se pune un strat de biscuiti, apoi se adauga peste ei jumatate din cantitatea de budinca. Se mai pune un strat de biscuiti, apoi unul de budinca si la final al treilea strat de biscuiti.

3. Se prepara glazura: se fierbe laptele cu cacao si zahar timp de 1 minut, amestecand mereu. Dupa ce a fiert un minut, se ia de pe foc si se lasa 2 minute sa se raceasca. Se adaug[ untul si vanilia si se amesteca pana cand se topeste complet untul.

4. Crema obtinuta se toarna peste ultimul strat de biscuiti. Prajitura de biscuiti si ciocolata se lasa la rece cateva ore, de preferat peste noapte.

Foto: www.thekitchenismyplayground.com

Categoria: Carte de bucate, Deserturi, Retete de prajituri


Sursa: Prajitura simpla cu biscuiti si ciocolata - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/prajitura-simpla-cu-biscuiti-si-ciocolata/#ixzz3OSQKCP5Y
Răspunde Raportează
retete 12 ianuarie 2015  
Blonde cu merişor şi ciocolată

Timp de preparare: 20 min
Timpul de gatire: 25 min
Gata in: 45 min
INGREDIENTE

1/2 ceasca unt moale
1 ou mare
1 ceasca zahar brun
1 lingura esenta de vanilie
1/2 lingurita scortisoara
1 ceasca faina
3/4 ceasca merisoare deshidratate
3/4 ceasca fulgi de ciocolata

PREPARARE
Învaţă să prepari nişte prăjituri rapide, gustoase, cu nume simpatic. Alege varianta cu ciocolată albă ca să faci nişte blonde cu merişor, cocos şi fulgi de ciocolată delicioase.

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 180 de grade. Tapetează o tavă cu folie de aluminiu şi unge cu ulei.

Topeşte untul şi amestecă cu oul, zahărul brun, vanilia, scorţişoara, până la omogenizare.

Adaugă făina şi amestecă uşor, apoi adaugă şi merişoarele şi fulgii de ciocolată.

Toarnă amestecul în tavă, nivelează cu o spatulă.

Dă la foc mediu timp de 25 de minute şi lasă blondele cu merişor şi ciocolată să se răcească bine până ce le scoţi din tavă şi le tai.



Sursa: Blonde cu merişor şi ciocolată - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/blonde-cu-merisor-si-ciocolata/#ixzz3OSNWVgOe
Răspunde Raportează
retete 12 ianuarie 2015  
Prăjitura urechi de elefant

Gata in: 0 min

INGREDIENTE

Pentru aluat
3 cesti faina
1/4 ceasca zahar
1 plic drojdie
1/2 lingurita sare
4 linguri unt
1/3 ceasca lapte
1/4 ceasca apa
2 oua mari
1 lingurita esenta vanilie

Pentru umplutura

1 ceasca zahar
2 lingurite scortisoara
1/4 lingurita nucsoara
4 linguri unt topit
PREPARARE
Învaţă să prepari un desert simplu şi delicios, cu scorţişoară aromată şi un nume caraghios, care îi va amuza pe cei mici. Vezi reţeta rapidă pentru prăjitura urechi de elefant.

Mod de preparare:

Amestecă într-un castron mare 2 ceşti de făină, zahăr, drojdie şi sare. Dă deoparte.

Topeşte untul într-o cratiţă mică şi adaugă laptele. Dă deoparte şi adaugă apa şi vanilia, apoi lasă la răcit 5 minute.

Adaugă amestecul umed peste cel uscat şi amestecă bine. Adaugă ouăle bătute, ¾ ceaşcă de făină şi amestecă până obţii un aluat foarte lipicios.

Lasă aluatul la crescut într-un vas uns cu ulei şi acoperit, la cald, circa 40 de minute. Amestecă cu mâinile aluatul crescut şi adaugă încă 2 linguri de făină. Mai lasă la crescut 10 minute.

Separat, prepară umplutura pentru urechile de elefant: amestecă într-un castron zahărul, scorţişoara şi nucşoara.

Când aluatul este gata, rulează cu un făcăleţ, apoi unge foaia obţinută cu unt topit şi adaugă umplutura de scorţişoară. Taie cu un cuţit fâşii lungi şi late de aluat, de circa 5 cm lăţime. Taie fâşiile în pătrate relativ egale. Pune pătratele de aluat dospit unele peste altele şi pune-le într-o formă de cozonac sau de pâine. Acoperă pătratele în tavă şi lasă să mai crească 15 minute.

Dă la cuptor la foc mediu circa 35 de minute, până ce exteriorul părjiturii urechi de elefant devine auriu.

Categoria: Bucatarie internationala, Deserturi, Retete de prajituri


Sursa: Prăjitura urechi de elefant - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/prajitura-urechi-de-elefant/#ixzz3OSMqzlE9
Răspunde Raportează
retete 12 ianuarie 2015  
Prăjitura urechi de elefant

Gata in: 0 min

INGREDIENTE

Pentru aluat
3 cesti faina
1/4 ceasca zahar
1 plic drojdie
1/2 lingurita sare
4 linguri unt
1/3 ceasca lapte
1/4 ceasca apa
2 oua mari
1 lingurita esenta vanilie

Pentru umplutura

1 ceasca zahar
2 lingurite scortisoara
1/4 lingurita nucsoara
4 linguri unt topit
PREPARARE
Învaţă să prepari un desert simplu şi delicios, cu scorţişoară aromată şi un nume caraghios, care îi va amuza pe cei mici. Vezi reţeta rapidă pentru prăjitura urechi de elefant.

Mod de preparare:

Amestecă într-un castron mare 2 ceşti de făină, zahăr, drojdie şi sare. Dă deoparte.

Topeşte untul într-o cratiţă mică şi adaugă laptele. Dă deoparte şi adaugă apa şi vanilia, apoi lasă la răcit 5 minute.

Adaugă amestecul umed peste cel uscat şi amestecă bine. Adaugă ouăle bătute, ¾ ceaşcă de făină şi amestecă până obţii un aluat foarte lipicios.

Lasă aluatul la crescut într-un vas uns cu ulei şi acoperit, la cald, circa 40 de minute. Amestecă cu mâinile aluatul crescut şi adaugă încă 2 linguri de făină. Mai lasă la crescut 10 minute.

Separat, prepară umplutura pentru urechile de elefant: amestecă într-un castron zahărul, scorţişoara şi nucşoara.

Când aluatul este gata, rulează cu un făcăleţ, apoi unge foaia obţinută cu unt topit şi adaugă umplutura de scorţişoară. Taie cu un cuţit fâşii lungi şi late de aluat, de circa 5 cm lăţime. Taie fâşiile în pătrate relativ egale. Pune pătratele de aluat dospit unele peste altele şi pune-le într-o formă de cozonac sau de pâine. Acoperă pătratele în tavă şi lasă să mai crească 15 minute.

Dă la cuptor la foc mediu circa 35 de minute, până ce exteriorul părjiturii urechi de elefant devine auriu.

Categoria: Bucatarie internationala, Deserturi, Retete de prajituri


Sursa: Prăjitura urechi de elefant - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/prajitura-urechi-de-elefant/#ixzz3OSMqzlE9
Răspunde Raportează
retete 12 ianuarie 2015  
Prajitura nuga

Gata in: 0 min
INGREDIENTE

6 oua
1 1/2 cana zahar
1 cana faina
300 g nuca, rahat, stafide
2 linguri esenta rom
3 pliculete zahar vanilat
2 linguri coaja rasa de lamaie
2 foi napolitana
1/2 pachet unt

PREPARARE

Învaţă să prepari această prăjitură nuga delicioasă, cu cremă de ouă şi stafide, rapid şi fără efort.

Blatul

Se bat albușurile spumă cu o cană de zahăr. se adaugă făina, nucile, rahatul, stafidele ?i romul, zahărul vanilat și coaja de lămâie.

Se coace într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă pe deasupra cu un pic de unt.

Cremă

Se amestecă 6 gălbenușuri împreună cu 1/2 cană zahăr şi se fierb la bain marie până se îngroașă. Se lasă la răcit și se amestecă cu 1/2 pachet unt.

Se așază prima foaie de napolitană, se întinde 1/2 din crema galbenă, se așază blatul peste care se întinde a doua parte a cremei galbene și deasupra se pune o foaie de napolitană

Se presează cu ceva ușor și se lasă la rece 2-3 ore.



Sursa: Prajitura nuga - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/prajitura-nuga/#ixzz3OSMCZOjl
Răspunde Raportează
retete 12 ianuarie 2015  
Prajitura cu crema de lamiae

Ai nevoie de
Pentru crustă
170 g unt
400 g făină
150 g zahăr pudră
Pentru umplutură
6 ouă
500 g zahăr
1 cană zeamă de lămâie
coaja de la 1 lămâie
150 g făină
zahăr pudră pentru decor
Dă drumul la cuptor. Pentru crustă combină făina, zahărul pudră și untul. Unge o tavă cu puțin unt și întinde aluatul. Dă-l la cuptor pentru 20 de minute, până este ușor arămiu. Lasă-l să se răcească.
Pentru umplutură, bate ouăle cu zahărul, adaugă zeama de lămâie și coaja. Încorporează făina și omogenizează. Pune umplutura peste crustă și dă-o la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Lasă prăjitura să se răcească, după care bag-o la frigider pentru câteva ore. Abia apoi o poți porționa. Presară zahăr pudra

- See more at: clickpoftabuna.ro/mese-festive/prajitura-cu-crema-de-lamaie-3/index.html#sthash.wbSEpYP6.dpuf
Răspunde Raportează
retete 12 ianuarie 2015  
Prăjitură cremoasă cu banana

Timp de preparare: 30 min
Gata in: 30 min

INGREDIENTE
4 banane
1 ceasca unt moale
2 cesti biscuiți graham sfărâmați
2 cesti zahăr
2 ouă
1 conservă compot de ananas rondele
200 g frișcă
200 g cireșe (confiate, din compot, etc)
100 g nuci
sirop de ciocolată
PREPARARE
Prăjitură cremoasă cu banane și cireșe, un desert perfect pentru întreaga familie și foarte ușor de făcut, fără coacere. O rețetă gata în 30 de minute.

1. Pentru blat, se pisează biscuiții și se amestecă cu jumătate de ceașcă de unt topit. Compoziția se pune într-o tavă de aproximativ 30 x 20 centimetri și se presează bine cu spatele unei linguri. Se pune la rece.

2. Ouăle se bat cu zahărul și cu untul rămas până capătă o consistență pufoasă.

3. Crema obținută se întinde peste blatul din biscuiți. Peste cremă se pun feliile de banană tăiate pe lung. Apoi urmează rondelele de ananas bine scurse de suc. La final se pune frișca și se ornează cu nuci și cireșe. Se pune totul la rece.

Înainte de servire, prăjitura cu banane se stropește cu sirop de ciocolată.

Categoria: Carte de bucate, Deserturi, Featured Box 4, Retete, Retete de prajituri


Sursa: Prăjitură cremoasă cu banane - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/prajitura-cremoasa-cu-banane/#ixzz3NzCAycRs
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.