156 poze   17352 vizite

pastrama 0

Pastrama-de-vita
Pastrama-de-vita
Pastrama-de-pui
Pastrama-de-pui

Comentarii album • 2
Nume:



retete 13 ianuarie 2015  
Pastramă de pui

Timpul de gatire: 50 min
Gata in: 50 min

INGREDIENTE
1 kg piept de pui
2 linguri boabe ienupăr
1 lingura piper boabe negru
750 ml apă
125 g zahăr
6 linguri sare grunjoasă
2 foi dafin
PREPARARE
Pastrama de pui făcută în casă e foarte gustoasă şi mai sănătoasă ca cea de la magazin. Iată reţeta.

1. Se mărunţesc boabele de ienupăr şi de piper, fără a le transforma în praf.

2. Se pun la fiert apa, jumătate din cantitatea de ienupăr şi piper împreună cu zahărul, sarea şi foile de dafin. Se amestecă pentru ca sarea şi zahărul să se dizolve complet, se retrage vasul de pe foc şi se lasă 3 ore să se răcească. Apoi, în această soluţie se pune carnea curăţată de pieliţă şi, eventual grăsime. Se lasă la frigider pentru 48 de ore.

3. După acest timp, carnea se scoate, se şterge şi se presară cu restul boabelor de ienupăr şi piper. Se leagă cu sfoară de bucătărie şi se pune la cuptor pentru o oră.

4. Se scoate de la cuptor şi se lasă o oră la răcit la temperatura ambiantă.

Se înveleşte în hârtie şi se desface după 4-5 zile. După tăiere, pastrama de pui este bună timp de 3 zile.



Sursa: Pastramă de pui - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/pastrama-de-pui/#ixzz3O2lm0dCN
Răspunde Raportează
retete 13 ianuarie 2015  
Pastramă de vită

Timpul de gatire: 200 min
Gata in: 3 ore, 20 min

INGREDIENTE
1 kg piept de vită
Pentru saramură:
500 ml apă
60 g sare grunjoasă
30 kg zahăr
3 cuişoare
6 căţei usturoi
1/4 lingurita boabe de piper negru
1/4 lingurita boabe de muştar
1/2 lingurita boabe de coriandru
1 vârf cuţit subţire nucşoară
1/4 baton scorţişoară
1 vârf cuţit ghimbir măcinat
PREPARARE
Pastrama de vită făcută în casă e mai gustoasă şi mai sănătoasă decât cea cumpărată. Vezi cea mai simplă reţetă de pastramă:

1. Toate ingredientele pentru saramură se pun la fiert şi se lasă până ce zahărul şi sarea s-au topit. Se lasă la răcit şi apoi, rece, sara­mura se pune la frigider pentru două ore.

2. Se toarnă saramura într-un vas mai mare unde este şi carnea care trebuie să fie în totalitate cuprinsă de marinată. Se acoperă şi se lasă patru zile la frigdier.

3. Se scoate carnea, se usucă şi se afumă, apoi se fierbe în aburi aproximativ 3 ore. Se lasă la răcit, se dă la frigider o noapte şi apoi se consumă.





Sursa: Pastramă de vită - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/pastrama-de-vita/#ixzz3NykH5nR5
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.