156 poze   19927 vizite

cu peste pt dezlegari 0

peste cu sos picant
peste cu sos picant
peste cu sos de rosii
peste cu sos de rosii
chiftele cu sos de rosii
chiftele cu sos de rosii
pizza cu hamsii
pizza cu hamsii
tocana de peste
tocana de peste
crap umplut cu orez
crap umplut cu orez

Comentarii album • 6
Nume:



retete 12 ianuarie 2015  
Crap umplut cu orez

4 porții

Pregătire: 20 minute
Coacere: 1 oră și 15 minute

Îți trebuie:

1 crap
1 ceapă
1 ceașcă orez
supă de legume
miez de pâine
50 g ulei
verdeață

Pregătești așa:

Cureți, speli, toci și călești ceapa tocată mărunt. Adaugi ceașca de orez și supa de legume. Lași la răcit, după care amesteci cu miezul de pâine înmuiat și cu verdeață tocată fin. Umpli peștele și apoi îl coși. Îl pui într-o tavă unsă cu ulei, la foc potrivit.
Răspunde Raportează
retete 12 ianuarie 2015  
Tocană de peşte

Timp de preparare: 20 min
Timpul de gatire: 30 min
Gata in: 50 min

INGREDIENTE

2 bucati cod congelat
6 ardei graşi roşii şi verzi
3 cepe
2 morcovi
1 legatura cimbru
1 legatura rozmarin
200 ml suc de roşii
2 linguri ulei
sare şi piper

PREPARARE

În timpul postului vor fi şi zile cu dezlegare la peşte, aşa că aceasta este ocazia cea mai bună să prepari familiei tale o tocană de peşte mai ceva ca în poveşti!

1. Cu o seară înainte se pune peştele la decongelat. A doua zi se taie bucăţi şi se spală.

2. În cratiţa de fiert la cuptor se pune uleiul şi se căleşte uşor ceapa tăiată rondele. Apoi se adaugă ardeii tăiaţi fâşii, morcovii, rondele, sarea şi piperul.

3. Se pune peştele, se adaugă cimbrul şi rozmarinul, sucul de roşii şi se dă la cuptor pentru 30 de minute.

Categoria: Legume, Mancaruri cu carne, Peste, Retete de post, Retete romanesti, Retete special


Sursa: Tocană de peşte - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/tocana-de-peste/#ixzz3OYJ5Pdoj
Răspunde Raportează
retete 12 ianuarie 2015  
Pizza cu hamsii

Timpul de gatire: 10 min
Gata in: 10 min

INGREDIENTE
500 g hamsii proaspete
3 linguri sare grunjoasă
500 ml oţet alb
3 căţei usturoi
1 ceapă mare albă
sucul unei lămâi
100 ml ulei
1 pachet aluat foitaj congelat
3 linguri suc de roşii
piper

PREPARARE
Pizza cu hamsii pentru dezlegările la peşte şi nu numai. Reţeta e foarte simplă, aşa că trebuie să o încerci măcar o dată.

1. Hamsiile se curăţă, li se înlătură capul şi se taie în două. Se spală şi apoi se pun în straturi alternative cu sare grunjoasă. Se lasă 30 de minute şi apoi se spală în mai multe ape.

2. Se pun peştele şi ceapa tăiată rondele într-un vas cu usturoiul feliat, ulei, oţet şi sucul de lămâie. Se lasă aşa 48 de ore, având grijă ca tot peştele să se găsească sub lichid.

3. Se gustă după acest interval şi se scurge din marinată cu tot cu ceapă.

4. Aluatul decongelat se taie conform vasului de copt şi se înţeapă cu furculiţa apoi se unge cu suc de roşii. Se pune peştele, se presară piper şi se dă la cuptor pentru 10 minute.

Categoria: Bucataria italiana, Bucatarie internationala, Carte de bucate, Paste si Pizza, Peste, Pizza


Sursa: Pizza cu hamsii - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/pizza-cu-hamsii/#ixzz3O8Gants0
Răspunde Raportează
retete 12 ianuarie 2015  
Chiftele de ton

Timpul de gatire: 15 min
Gata in: 15 min

INGREDIENTE
1 conservă mare de ton în suc propriu
10 g pesmet
1 ceapă
2 linguri muştar fin
1 ou
sare
piper
230 g făină
50 ml ulei

PREPARARE
Chiftele de ton delicioase şi sănătoase pe care le faci foarte repede. Iată reţeta:

1. Peştele se pune la scurs de sucul în care a stat conservat, iar ceapa se taie foarte mic sau se trece prin răzătoare.

2. Apoi, peştele se fărâmiţează cu furculiţa într-un castron şi peste el se pun toate celelalte ingrediente, fără ulei şi făină.

3. Cu mâna umedă se formează chiftele care se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins.

Categoria: Aperitive, Carte de bucate, Peste


Sursa: Chiftele de ton - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/chiftele-de-ton-2/#ixzz3O8FXztBv
Răspunde Raportează
retete 12 ianuarie 2015  
Pește cu sos de roșii

Timpul de gatire: 30 min
Gata in: 30 min

INGREDIENTE
3-4 pesti
1 kg rosii cherry
2 linguri bulion
2 cepe
1 ardei gras
2 linguri ulei
cateva fire de patrunjel
sare

PREPARARE
O rețetă simplă și foarte rapidă – unde mai pui că e și gustoasă! Un grozav pește cu sos de roșii se prepară astfel:

1. Ceapa şi ardeii se taie cubuleţe mici care se pun la călit în ulei. Se presară cu un praf de sare.
2. Se taie şi roşiile, cât se poate de mici, şi se adaugă. Se lasă 10 minute să-şi lase apa şi apoi se adaugă bulionul desfăcut şi el cu puţină apă. Se lasă la fiert alte 10 minute.
3. Se pune peştele curăţat de cap şi coadă, chiar fileuri dacă se poate, şi se lasă să fiarbă în acest sos de legume timp de 10 minute.
4. Se aduce la masă cu pătrunjel.

Categoria: Carte de bucate, Peste, Retete din Dobrogea, Retete romanesti


Sursa: Pește cu sos de roșii - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/peste-cu-sos-de-rosii/#ixzz3O8AOGHbQ
Răspunde Raportează
retete 12 ianuarie 2015  
Peşte cu sos picant

Timp de preparare: 30 min
Timpul de gatire: 60 min
Gata in: 1 ore, 30 min

INGREDIENTE
4 peşti
2 ardei capia
1 ardei iute
1 lingurita pastă de chilli
10 roşii cherry
sare grunjoasă
piper negru măcinat
2 lămâi
2 cepe
1 conservă porumb
4 linguri ulei de măsline
pătrunjel verde

PREPARARE
Un peşte în sos picant rapid, gustos şi uşor de făcut. Vezi o reţetă perfectă pentru cină:

1. Se spală peştii în 2-3 ape şi se condimentează cu sare şi piper. Se taie lămâile felii subţiri, apoi se bagă câte 2-3 în fiecare peşte. Se lasă să stea câteva ore la rece.

2. În acest timp, se prepară saramura din sare, piper, apă, ceapă, ardei iute, roşii, pasta de chilli, porumb şi ardei capia. Toate se pun să fiarbă la foc potrivit şi se dau în câteva clocote.

3. Se stropesc peştii cu ulei de măsline şi se pun în tavă. Se acoperă cu saramura picantă şi se bagă în cuptor. Se servesc ornaţi cu pătrunjel verde şi cu felii de lămâie.



Sursa: Peşte cu sos picant - Retete culinare - Romanesti si din Bucataria internationala retete.unica.ro/recipes/peste-cu-sos-picant-2/#ixzz3O884QQJL
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.